Simon Bosch Simon Bosch
29/01/2022 18:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/01/2022 18:59

Uitstel van SEC in Ripple-zaak blijft doorn in het oog

xrp-xrp-logo
Ripple nieuws

Amerikaanse FinTech-gigant Ripple (XRP) en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zijn al sinds december van 2020 verwikkeld in een rechtszaak over de vraag of Ripple’s cryptovaluta, XRP, wel of geen effect is. In maart van 2021 heeft Ripple een motie ingediend bij rechter Sarah Netburn waarmee de SEC interne documenten over de status van XRP, bitcoin (BTC) en ether (ETH) bij Ripple moest indienen. Dit is echter nooit gebeurd. Advocaat Jeremy Hogan zit (vrijwillig) bovenop de details en concludeert dat het overheidsorgaan opnieuw een aanvraag heeft ingediend om het verschaffen van duidelijkheid uit te stellen.

  • xrp-xrp-logo
    Ripple nieuws

Complete rechtsomkeert?

De SEC had vorig jaar al een Deliberative Process Privilege (DPP) ingediend. Dit stelt dat de SEC de documenten liever niet openbaar wil hebben, maar de rechter heeft hierover al besloten dat dit toch moest gebeuren. Toch heeft de SEC het al verschillende keren weten uit te stellen. Onderdeel hiervan waren documenten over de speech van voormalig SEC-directeur Bill Hinman, waarin hij verklaarde dat ether en bitcoin geen aandelen of obligaties (securities) zijn. Helaas zou dit slechts zijn persoonlijke mening zijn, en niet die van de SEC.

De rechter heeft op 13 januari besloten dat de documenten gewoon moeten worden aangegeven, maar op 21 januari vroeg de SEC of de rechter de beslissing opnieuw kan overwegen. Als Netburn andere documenten rondom de speech zou lezen, dan zou ze anders hebben besloten, aldus de SEC. Eigenlijk constateert de organisatie dat het wel degelijk van mening is dat ethereum en bitcoin effecten zijn. Voorheen deelde het deze mening niet. Een complete rechtsomkeert dus.

Advertentie

Opnieuw uitstelling

Het is de vierde keer dat het openbaren van de informatie wordt uitgesteld. Volgens Hogan is de deadline voor zulk uitstel twee weken, maar nu vraagt de SEC om vijf weken uitstel. De deadline ligt nu op 17 februari. Maar als de SEC vraagt of de tweede rechter, Analisa Torres, haar mening kan laten horen, dan zal het minimaal tot maart of april duren voordat de kwestie rondom de speech van Hinman is opgelost.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie