Ivo Melchers Ivo Melchers
11/03/2024 18:36 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/03/2024 18:08

XRP stijgt plots 18% in een uur, analist deelt mogelijk prijsdoel

XRP-XRP
xrp-xrp-logo
Ripple nieuws
XRP stijgt plots 18% in een uur, analist deelt mogelijk prijsdoel

Foto: Zixp/Shutterstock

De koers van XRP, de cryptomunt van Ripple, is in slechts een uur tijd met meer dan 18 procent de lucht in geschoten. Dankzij de plotselinge koersexplosie staat XRP op zijn hoogste niveau sinds november vorig jaar. Een bekende crypto-analist liet eerder deze maand al weten dat de XRP koers uit een langdurig patroon had doorbroken, en onthult nu een mogelijk prijsdoel.

XRP schiet uit het niets de lucht in

XRP heeft zichzelf in korte tijd in de schijnwerpers getild. Dankzij de forse prijsstijging is de altcoin namelijk de best presterende cryptomunt van vandaag binnen de top 100.

De XRP koers beweegt al bijna een week in een krap bereik tussen grofweg 0,60 en 0,63 dollar, en ook vandaag was dit grotendeels het geval. Vlak na 16:30 uur begon de koers echter aan een imponerende rally. In ongeveer een uur tijd steeg XRP met bijna 18 procent.

Om 16:30 stond de koers nog vlak boven de 0,62 dollar, maar een uur later werd een absolute piek van bijna 0,74 dollar aangetikt.

De koers is inmiddels licht teruggezakt, maar bevindt zich nog altijd boven de 0,72 dollar. Ten opzichte van 24 uur geleden staat XRP 17,22 procent in de plus.

Crypto analist onthult prijsdoel

De explosieve prijsstijging lijkt niet verbonden te zijn aan een nieuwsontwikkeling. Daarentegen lijkt het om een technische uitbraak te gaan.

Crypto-analist Nebraskangooner liet eerder deze maand, op 2 maart om precies te zijn, al weten dat XRP aan de bovenkant uit een zogenoemde symmetrische driehoek was gebroken. Een symmetrische driehoek wordt, zoals te zien in onderstaande X-bericht, gekenmerkt door steeds hogere dieptepunten en lagere hoogtepunten.

Al sinds juli vorig jaar, toen XRP met meer dan 70 procent steeg dankzij een grote overwinning van Ripple in diens rechtszaak met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), beweegt XRP in dit tijdrovende patroon.

Nebraskangooner liet na de prijsstijging weten dat 0,90 dollar het prijsdoel is behorende tot de eerdere technische uitbraak. Hoewel het bereiken van deze prijs geen gegarandeerde uitkomst is, heeft XRP zeker een enorme stap richting dit doel gezet.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Ripple nieuws

XRP, Cardano en vele anderen zijn 'zombie' volgens Forbes
XRP, Cardano en vele anderen zijn ‘zombies’ volgens Forbes
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
Alle cryptonetwerken moeten vervangen worden, waarschuwt Ripple
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
2 bizarre XRP prijsvoorspellingen: Is ripple op $10.000 realistisch?
Advertentie