Ivo Melchers Ivo Melchers
22/01/2024 14:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/01/2024 12:42

Miljoenentransactie met shiba inu doet vraagtekens rijzen

shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws
Miljoenentransactie met shiba inu doet vraagtekens rijzen

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Een grote bezitter van shiba inu (SHIB) heeft vandaag voor meerdere miljoenen dollars aan munten verzonden naar een ander adres. De opmerkelijke beweging op de blockchain roept een hoop vragen op bij crypto-fanaten, maar wat weten we precies over de mysterieuze transactie?

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

419.873 miljard SHIB verstuurd

Uit data van etherscan blijkt dat eerder vandaag maar liefst 619.873 miljard SHIB munten zijn verstuurd van en naar een onbekend walletadres. Tegen de huidige SHIB koers staat dit gelijk aan een indrukwekkende 3,87 miljoen dollar.

Dankzij de transparante aard van de blockchain zijn alle transacties voor iedereen inzichtelijk. Details over de identiteit van de persoon of entiteit achter de transactie worden echter niet openbaar gemaakt.

De tokens bevonden zich aanvankelijk in een verzendadres dat gelinkt is aan Coinbase Prime Custody. De dienstverlening van Coinbase Prime Custody omvat de veilige opslag van digitale activa voor institutionele investeerders. Het duidt op een potentiële institutionele oorsprong.

De onderliggende reden voor de miljoenen transactie is logischerwijs lastig te achterhalen.

Terwijl investeerders hiernaar gissen, kleurt SHIB net als het gros van de markt rood. In de afgelopen 24 uur is de koers met 4,14 procent gedaald. De daling wordt grotendeels veroorzaakt door bitcoin (BTC) dat de afgelopen dag 2,42 procent heeft ingeleverd.

Advertentie

Geruchten dogecoin implementatie op X

Shiba inu is de op één na grootste memecoin van de industrie. Dogecoin (DOGE), dat ongeveer 2 keer de marktkapitalisatie van shiba inu heeft, is de absolute leider op dat vlak. Dogecoin is recentelijk op de voorgrond van de crypto-industrie gekomen dankzij geruchten over een mogelijke implementatie op sociale mediaplatform X.

De geruchten spelen al langer maar zijn nieuw leven ingeblazen dankzij de introductie van het account ‘XPayments’ op X. Elon Musk, de eigenaar van het platform, kondigde eerder al aan dat het betalingssysteem ergens halverwege 2024 gelanceerd zal worden. Het blijft vooralsnog onduidelijk of dogecoin daadwerkelijk een rol zal spelen in dit betaalsysteem.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie