Kevin Schijven Kevin Schijven
23/04/2024 16:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/04/2024 14:52

Shiba Inu haalt miljoenen op om nieuw crypto-netwerk te bouwen

Shiba Inu-SHIB
shiba-inu-shib-logo
Shiba Inu nieuws
Shiba Inu haalt miljoenen op om nieuwe blockchain-netwerk te bouwen

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Shiba Inu (SHIB), het team achter de populaire SHIB memecoin, wil een nieuw blockchain-netwerk ontwikkelen.

Dit nieuwe netwerk moet voornamelijk gericht zijn op privacy en het team heeft hiervoor onlangs al $12 miljoen opgehaald in een investeringsronde.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Shiba Inu haalt $12 miljoen op met voorverkoop van TREAT

De financiering werd mogelijk gemaakt door de verkoop van de nieuwe TREAT token. Grote namen als Polygon Ventures, Animoca Brands, Shima Capital, Morningstar Ventures, Mechanism Capital en meer deden mee aan de voorverkoop.

Hoewel TREAT nog niet officieel is gelanceerd, is er al handelsactiviteit voor dit token gemeld op platformen als CoinMarketCap en CoinGecko

Shytoshi Kusama, de hoofdontwikkelaar van Shiba Inu, waarschuwt echter dat dit geen echte TREAT tokens zijn, maar scams.

TREAT moet volgens Kusama de laatste token worden in het Shiba Inu-ecosysteem die geen stablecoin is. Naast SHIB hebben de ontwikkelaars ook BONE en LEASH gelanceerd.

Advertentie

Shiba Inu ontwikkelt nieuw blockchain-netwerk op Ethereum gericht op privacy

Het opgehaalde bedrag van $12 miljoen wordt gebruikt om een nieuwe blockchain te ontwikkelen dat gebruik maakt van zogenaamde ‘fully homomorphic encryption’ (FHE) technologie.

FHE wordt gezien als een doorbraak in de cryptografie. Het staat toe dat data volledig versleuteld blijft, zelfs tijdens het verwerken van transacties.

“Deze nieuwe encryptie-chain is ontworpen om diverse problemen binnen de cryptosector aan te pakken, inclusief privacy en vertrouwen voor de uitgebreide Shiba Inu-gemeenschap van tientallen miljoenen leden, alsook voor de volgende miljard mensen die nieuwsgierig zijn naar crypto,” aldus Shiba Inu.

Hiermee wil het Shiba Inu-team de privacy van gebruikers beschermen. Privacy-tokens hebben het de laatste tijd zwaar door regelgeving, maar daar is Kusama niet bezorgd over:

“Het is belangrijk dat we een project onderhouden dat voldoet aan internationale wetgeving, terwijl we tegelijkertijd de privacy van gegevens en de veiligheid van individuen beschermen.

Door mensen de mogelijkheid te geven om privé te blijven, maar toch over de nodige bewijzen te beschikken om hun identiteit te verifiëren, zorgen we ervoor dat ons hele systeem tegelijkertijd zowel veiligheid als naleving bevordert.”

Het nieuwe blockchain-netwerk wordt gebouwd op het bestaande ‘Shibarium’, een layer-2 netwerk dat weer draait op het Ethereum (ETH) netwerk.

Het nieuwe netwerk van Shiba Inu is dan ook een zogenaamd ‘Layer-3’ netwerk. Het team wil echter de naam van het nieuwe blockchain-netwerk nog niet onthullen.

De reden daarvoor zijn de eergenoemde scams omtrent de TREAT token. TREAT wordt overigens de token voor het nieuwe netwerk.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie