Rico Engelbarts
24/06/2018 15:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2018 15:30

Stanford-universiteit richt Blockchain Research Center op

Nieuws

De informatica-afdeling van de Stanford-universiteit heeft een centrum voor blockchain-onderzoek opgezet om de best practices voor dit ontluikende technologische veld te bestuderen en te ontwikkelen.
Het Center for Blockchain Research, dat afgelopen woensdag werd onthuld, is een vijfjarig onderzoeksprogramma dat uitgevoerd gaat worden door een verscheidenheid aan cryptocurrency-organisaties, waaronder de Ethereum Foundation, Protocol Labs, OmiseGo, DFINITY Stiftung, de Interchain Foundation en crypto-hedgefonds Polychain Capital.
Het centrum zal geleid worden door de professoren in computerwetenschappen Dan Boney en David Mazières. Andere faculteitsleden zijn de computerwetenschappers Alex Aiken, David Dill, John Mitchel, Tim Roughgarden en rechtenprofessor Joe Grundfest. Boney, professor van de School of Engineering aan Stanford, en expert op het gebied van cryptografie en computerbeveiliging, zei het volgende:

Blockchains zullen steeds kritischer worden om wereldwijd zaken te doen. Stanford zou een voortrekkersrol moeten vervullen bij het verbeteren, toepassen en begrijpen van de vele rimpeleffecten van deze technologie.

Mazières voegde daar het volgende aan toe:

Blockchain verlaagt massaal de barrières voor het creëren van verhandelbare, digitale assets. Het stelt personen, die elkaar niet kennen of zelfs niet vertrouwen, in staat om op een veilige en betrouwbare manier onomkeerbare transacties te verrichten op een groot aantal verschillende gebieden.

Naast blockchain-onderzoek zal de faculteit van het centrum de ontwikkeling van cursussen over blockchain-technologie coördineren, die zelf na afloop van het vijfjarige programma aan studenten aangeboden kunnen worden. Boney:

Dit is een fascinerend onderzoeksgebied met diepgaande wetenschappelijke vragen. Als je eenmaal op de details ingaat, besef je al snel dat dit gebied veel PhD-scripties zal genereren in de hele informatica en daarbuiten.

De in San Francisco gevestigde Cryptocurrency-startup Ripple had eerder toegezegd om $50 miljoen te doneren ter ondersteuning van blockchain-educatie aan 17 verschillende universiteiten over de hele wereld. Stanford stond echter niet op deze lijst.
Vorige maand schonk EOS-ontwikkelaar Block.one $3 miljoen aan Virginia Tech’s College of Engineering om blockchain-onderzoek te promoten. Block.one CTO Larimer, een alumnus van Virginia Tech, zal de afdeling adviseren over de ontwikkeling van het curriculum en zal ook een aantal colleges geven.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie