Stanford-universiteit richt Blockchain Research Center op

De informatica-afdeling van de Stanford-universiteit heeft een centrum voor blockchain-onderzoek opgezet om de best practices voor dit ontluikende technologische veld te bestuderen en te ontwikkelen.

Het Center for Blockchain Research, dat afgelopen woensdag werd onthuld, is een vijfjarig onderzoeksprogramma dat uitgevoerd gaat worden door een verscheidenheid aan cryptocurrency-organisaties, waaronder de Ethereum Foundation, Protocol Labs, OmiseGo, DFINITY Stiftung, de Interchain Foundation en crypto-hedgefonds Polychain Capital.

Het centrum zal geleid worden door de professoren in computerwetenschappen Dan Boney en David Mazières. Andere faculteitsleden zijn de computerwetenschappers Alex Aiken, David Dill, John Mitchel, Tim Roughgarden en rechtenprofessor Joe Grundfest. Boney, professor van de School of Engineering aan Stanford, en expert op het gebied van cryptografie en computerbeveiliging, zei het volgende:

Blockchains zullen steeds kritischer worden om wereldwijd zaken te doen. Stanford zou een voortrekkersrol moeten vervullen bij het verbeteren, toepassen en begrijpen van de vele rimpeleffecten van deze technologie.

Mazières voegde daar het volgende aan toe:

Blockchain verlaagt massaal de barrières voor het creëren van verhandelbare, digitale assets. Het stelt personen, die elkaar niet kennen of zelfs niet vertrouwen, in staat om op een veilige en betrouwbare manier onomkeerbare transacties te verrichten op een groot aantal verschillende gebieden.

Naast blockchain-onderzoek zal de faculteit van het centrum de ontwikkeling van cursussen over blockchain-technologie coördineren, die zelf na afloop van het vijfjarige programma aan studenten aangeboden kunnen worden. Boney:

Dit is een fascinerend onderzoeksgebied met diepgaande wetenschappelijke vragen. Als je eenmaal op de details ingaat, besef je al snel dat dit gebied veel PhD-scripties zal genereren in de hele informatica en daarbuiten.

De in San Francisco gevestigde Cryptocurrency-startup Ripple had eerder toegezegd om $50 miljoen te doneren ter ondersteuning van blockchain-educatie aan 17 verschillende universiteiten over de hele wereld. Stanford stond echter niet op deze lijst.

Vorige maand schonk EOS-ontwikkelaar Block.one $3 miljoen aan Virginia Tech’s College of Engineering om blockchain-onderzoek te promoten. Block.one CTO Larimer, een alumnus van Virginia Tech, zal de afdeling adviseren over de ontwikkeling van het curriculum en zal ook een aantal colleges geven.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
SATOS
€25.470,90 Kopen
1
Bitvavo
€25.019,40 Kopen
2
Bitcoinmeester
€25.243,20 Kopen
3
Litebit
€25.268,60 Kopen
Meer nieuws

Rothschild Investment Corporation koopt nog meer bitcoin (BTC) via fonds van Grayscale

Rothschild Investment Corporation, een makelaarsbedrijf uit Chicago, investeerde eind vorig jaar weer groots in bitcoin (BTC). De beursvennootschap kocht 5.954 aandelen van de Grayscale Bitcoin...

Russische ambtenaren mogen vanaf 1 april 2021 geen crypto als bitcoin of ethereum meer bezitten

De regelgeving omtrent cryptocurrencies als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) neemt weer een vreemde wending in Rusland. Vorige maand was nog op Crypto Insiders te...

Meerderheid van de cardano (ADA) wallets staket al zijn ADA, netwerk toont gezonde signalen

Een meerderheid van alle Cardano (ADA) wallets heeft al zijn ADA vastgezet om te staken, dat blijkt uit recente data gepubliceerd op Twitter. Uit die...

Bitcoin (BTC) uitbraak boven $34.000 krijgt rood vervolg, altcoins dalen mee

Gisteren was te zien dat de bitcoin (BTC) bulls een poging deden om de $34.000 te breken. Deze poging mislukte uiteindelijk waarmee bitcoin weer een flink...

Proeven met China’s digitale yuan (CBDC) worden uitgebreid, miljoenen worden weggegeven onder bewoners

China is al volop bezig met testen van zijn digitale nationale valuta. Deze digitale yuan, of renminbi, is een zogeheten central bank digital currency...

Beursgenoteerd bedrijf Marathon Patent Group koopt $150 miljoen aan bitcoin (BTC)

Nog een beursgenoteerd bedrijf besluit om met zijn reserves groots in bitcoin (BTC) te investeren. Deze keer is het Marathon Patent Group, een cryptocurrency-mining...