Kevin Schijven Kevin Schijven
05/11/2020 10:35 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/11/2020 10:35

Succesvolle Ethereum (ETH) 2.0 lancering steeds waarschijnlijker door accumulerende investeerders

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Succesvolle Ethereum (ETH) 2.0 lancering steeds waarschijnlijker door accumulerende investeerders

Foto: Shutterstock/ UfaBizPhoto

Op Crypto Insiders was gisterenavond te lezen dat plotseling het deposit contract (stortingscontract) voor Ethereum 2.0 was uitgebracht. Dat betekent dat het netwerk zich klaarmaakt voor de lancering van de eerste fase van Ethereum 2.0, en dat zal waarschijnlijk al op 1 december zijn.
Hiermee introduceert het netwerk staking, het vastzetten van cryptocurrencies. Om een validator te worden, moet men minimaal 32 ether (ETH) vastzetten. Om de lancering een succes te maken, oftewel de genesis van de beacon chain te laten slagen, moeten minstens 16.384 validators hun ETH vergrendelen zeven dagen voor lancering.

Accumulatie

Toen het nieuws gisterenavond naar buiten kwam reageerde de markt meteen. Volgens gegevens van Glassnode zijn investeerders massaal begonnen met het accumuleren van ether. Wallets met minstens 32 ETH erin zijn naar een all-time high (ATH) van 162,852 geschoten. Dat betekent dat ongeveer 13% van deze groep hun ETH moet vastzetten om de lancering een succes te maken.
Ook wallet-adressen met minstens 0,1, 10 en 100 ETH hebben nieuwe records bereikt, wat aangeeft dat niet alleen mensen die willen staken aan het accumuleren zijn. Dat wordt bevestigd door het feit dat de hoeveelheid ether dat op cryptocurrency-exchanges staat een nieuw jaarlijkse dieptepunt heeft bereikt van 15,8 miljoen ETH.

Koersen

De koers van ether is met zo’n 6% gestegen binnen een uur nadat het nieuws naar buiten kwam  en doorbrak eindelijk weer de $400. Vooralsnog lijkt de weerstand rond $400 echter iets te sterk te zijn. Toch lijkt de kans groot dat de koers nog verder zal uitbreken.
Tegen de huidige prijs van zo’n $400 betekent het dat ongeveer $200 miljoen ether vastgezet moet worden om de lancering van Ethereum 2.0 te laten slagen.
Ook de koers van bitcoin (BTC) reageerde onmiddellijk op het nieuws. Deze doorbrak meteen de weerstand op $14.000 en steeg vrijwel in één keer door naar de $14.500. Daar lijkt BTC echter opnieuw tegen weerstand aan te lopen. Dat is alsnog het hoogst sinds januari 2018, bijna drie jaar geleden.
Als het volume verder toeneemt dan lijkt de kans groot te zijn dat ook de volgende weerstand wordt doorbroken en gegevens van Glassnode tonen alvast aan dat de hoeveelheid bitcoin op exchanges hard aan het afnemen is:

Marktkapitalisatie

Daarnaast is ook de totale marktkapitalisatie van de gehele crypto-markt weer door de $400 miljard gebroken en stijgt inmiddels zelfs richting $420. De laatste keer dat we zo hoog stonden was in mei 2018. Zoals te zien heeft de aankomende lancering van ETH 2.0 staking nu al een enorm bullish effect op de markt.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie