Kevin Schijven Kevin Schijven
14/11/2019 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2019 07:00

Tim Draper: Bitcoin (BTC) naar $250.000 tegen 2023 vanwege Lightning Network

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Tim Draper: Bitcoin (BTC) naar $250.000 tegen 2023 vanwege Lightning Network

Bitcoin (BTC) kan stijgen naar maar liefst $250.000 tegen 2023 met behulp van het Lightning Network, zegt Tim Draper, de bekende durfkapitalist en bitcoin-bull, tijdens de Malta AI & Blockchain Summit.


Tijdens het evenement herhaalt Draper zijn eerdere voorspelling van $250.000 voor bitcoin:

Ik denk dat betalingsverwerkers voor bitcoin echt de deuren wagenwijd zal opengooien. Ik geloof nog steeds dat bitcoin naar $250.00 zal gaan tegen 2022 of 2023.

Draper is ervan overtuigd dat bitcoin niet meer alleen als een oppotmiddel gebruikt zal worden zodra betaalmethodes als de Lightning Network en OpenNode het mogelijk zullen maken om bitcoin ook daadwerkelijk uit te geven:

Het is vanwege Lightning Network en OpenNode en misschien anderen die het ons mogelijk gaan maken ​​om Bitcoin zeer vrij en snel uit te geven, zodat het niet alleen een waarde opslag is, maar het kan ook worden gebruikt voor microbetalingen, het gebruikt kan worden voor de detailhandel, het overal gebruikt kan worden.

Het Lightning Network is een extra layer voor de blockchain van bitcoin waardoor transacties off-chain uitgevoerd kunnen worden. Dat zorgt ervoor dat transacties een stuk sneller en goedkoper kunnen.
Momenteel kan bitcoin op zichzelf maar 7 transacties per seconde (TPS) aan, waardoor het niet bepaald geschikt is om massaal betalingen uit te voeren zoals grote betalingsverwerkers als Visa en Mastercard. Het Lightning Network kan daar dus verandering in brengen.
Draper werd bekend in de cryptocurrency-wereld toen hij in 2014 voor $18 miljoen 29.656 in beslag genomen bitcoin kocht op een veiling. Vandaag de dag zouden deze bitcoins $260 miljoen waard zijn. Als laatst voegt hij nog toe:

Ik denk op de lange termijn dat de prijs wellicht naar de miljoenen kan stijgen.

Vorige maand stelde Draper dat bitcoin mensen bevrijdt en de potentie heeft om overheden te transformeren door een naadloze wereldwijde economie mogelijk te maken.
Onlangs voorspelde Bobby Lee, oprichter van cryptocurrency-exchange BTCC, dat bitcoin naar $1 miljoen zal stijgen binnen 9 jaar. Changpeng Zhao, CEO van Binance, voorspelde vorige week $16.000 “binnenkort” voor bitcoin en Plan B, bekend van het stock-to-flow­ model, had het onlangs over $100.000 eind 2021.
Crypto Insider David heeft weer een gloednieuwe technische analyse online staan! Lees zijn wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse, dit keer met de titel “De stier komt eraan!”, nu!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie