Home Nieuws Bitcoin nieuws Tim Draper: Bitcoin (BTC) is een valuta die mensen bevrijdt

Tim Draper: Bitcoin (BTC) is een valuta die mensen bevrijdt

Tim Draper, miljardair en bitcoin (BTC) bull, verwacht dat bitcoin een deel van de macht die politici op dit moment nog hebben zal wegnemen. De cryptocurrency heeft de potentie om de overheid te transformeren door een naadloze wereldwijde economie mogelijk te maken, aldus Draper in een Medium-artikel.

Volgens Draper doen overheden nu nog hun best om de adoptie van bitcoin tegen te werken. Zo ziet hij “stervende leeuwen brullen om te proberen deze wereldwijde adoptie moeilijker te maken met handelsoorlogen en muren.” Hij gaat verder:

Bitcoin heeft ons allemaal duidelijk gemaakt dat we allemaal kunnen deelnemen in dezelfde wereldwijde economie met dezelfde basiswaarden met behulp van een verenigende wereldwijde valuta. Degenen die zich verzetten tegen deze wereldwijde valuta houden vast aan tribalisme door dingen te zeggen als: ‘Ik begrijp Bitcoin niet.’ Of ‘Bitcoin was slechts een middel om een doel te bereiken. Blockchain-technologie is waar het om draait.’ Of ‘Bitcoin is geen geld omdat het door niets wordt ondersteund.

- Advertentie -

In een ander interview vergelijkt hij verschillende soorten historische valuta met bitcoin. Deze valuta uit de 21e eeuw zijn allemaal afhankelijk van vertrouwen in de overheid. Maar toen bitcoin geboren werd, was er opeens een valuta die geen steun van de overheid nodig had waarmee internationale betalingen gedaan kunnen worden:

Plots hadden we een valuta die niet gebonden is aan een overheid en niet gebonden is aan een geografisch gebied,

Bitcoin bevrijdt mensen, stelt Draper. Toch is ziet het er in de praktijk anders uit. Zo is de cryptocurrency in verschillende landen verboden of wordt het gebruik ervan enorm bemoeilijkt, zoals in China. Draper ziet echter dat bitcoin bestand is tegen censuur aangezien nieuwe nodes constant verschijnen terwijl andere nodes mogelijk verdwijnen.

Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.141,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.204,53 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.208,75 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.212,77 Kopen
4
Bitrush
Reviewed
€8.429,03 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.