Timo Bult Timo Bult
03/11/2020 09:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/11/2020 09:30

Trump of Biden? Dit is wat crypto-wedders verwachten

Nieuws
Trump of Biden Dit is wat crypto-wedders verwachten

Foto: Evan El-Amin/Shutterstock

Het is Election Day in de Verenigde Staten. Het controversiële figuur met vier jaar als president achter de rug, Donald Trump, neemt het op tegen de Democraat Joe Biden. De polls zijn er al uit wie gaat winnen, maar wat denken de crypto-wedders?
Net zoals vier jaar geleden kijkt iedereen op dit moment naar de polls. Volgens deze polls is al duidelijk wie er gaat winnen. Zo ziet FiveThirtyEight een kans van 90% dat Biden de verkiezingen gaat winnen.
Naast polls kunnen we echter ook kijken naar weddenschappen. In de crypto-wereld zijn meerdere manieren om de weddenschap aan te gaan. Dit kan bijvoorbeeld door het kopen van crypto-tokens die de mogelijke uitslagen vertegenwoordigen. De waardes van deze tokens laten zien hoe groot men de kans acht dat Trump mag blijven zitten, of juist moet vertrekken.
Wat echter opvalt is dat de kansen volgens deze tokens een stuk anders liggen dan de polls doen vermoeden. Kijken we bijvoorbeeld naar de TRUMPWIN tokens op cryptocurrency exchange FTX, dan zien we een prijs van $0,38. Mocht Trump inderdaad winnen dan zouden deze tokens worden afgewikkeld voor een prijs van $1, waardoor gokkers geld kunnen verdienen.
In andere woorden, een prijs van $0,38 betekent dat de markt een kans van 38% ziet dat Trump wint. Het op Ethereum (ETH) gebaseerde Polymarket ziet een kans van 36% en de Catnip Exchange, dat op Balancer en Augur gebaseerd is, ziet een kans van 42% dat Trump gaat winnen.
Kortom, traders die met de bovenstaande tokens handelen zien alsnog een grotere kans dat Biden gaat winnen. Wel is het verschil tussen de traditionele polls en de crypto-weddenschappen opvallend groot.
Maar wie is er beter voor bitcoin (BTC); Trump of Biden? De bekende tv-presentator Max Keiser deelde hierover onlangs zijn mening.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie