Home Nieuws Trump of Biden? Dit is wat crypto-wedders verwachten

Trump of Biden? Dit is wat crypto-wedders verwachten

- Advertentie -

Het is Election Day in de Verenigde Staten. Het controversiële figuur met vier jaar als president achter de rug, Donald Trump, neemt het op tegen de Democraat Joe Biden. De polls zijn er al uit wie gaat winnen, maar wat denken de crypto-wedders?

Net zoals vier jaar geleden kijkt iedereen op dit moment naar de polls. Volgens deze polls is al duidelijk wie er gaat winnen. Zo ziet FiveThirtyEight een kans van 90% dat Biden de verkiezingen gaat winnen.

Naast polls kunnen we echter ook kijken naar weddenschappen. In de crypto-wereld zijn meerdere manieren om de weddenschap aan te gaan. Dit kan bijvoorbeeld door het kopen van crypto-tokens die de mogelijke uitslagen vertegenwoordigen. De waardes van deze tokens laten zien hoe groot men de kans acht dat Trump mag blijven zitten, of juist moet vertrekken.

Wat echter opvalt is dat de kansen volgens deze tokens een stuk anders liggen dan de polls doen vermoeden. Kijken we bijvoorbeeld naar de TRUMPWIN tokens op cryptocurrency exchange FTX, dan zien we een prijs van $0,38. Mocht Trump inderdaad winnen dan zouden deze tokens worden afgewikkeld voor een prijs van $1, waardoor gokkers geld kunnen verdienen.

In andere woorden, een prijs van $0,38 betekent dat de markt een kans van 38% ziet dat Trump wint. Het op Ethereum (ETH) gebaseerde Polymarket ziet een kans van 36% en de Catnip Exchange, dat op Balancer en Augur gebaseerd is, ziet een kans van 42% dat Trump gaat winnen.

Kortom, traders die met de bovenstaande tokens handelen zien alsnog een grotere kans dat Biden gaat winnen. Wel is het verschil tussen de traditionele polls en de crypto-weddenschappen opvallend groot.

Maar wie is er beter voor bitcoin (BTC); Trump of Biden? De bekende tv-presentator Max Keiser deelde hierover onlangs zijn mening.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€16.425,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.143,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.180,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€16.203,30 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.244,00 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...