Timo Bult Timo Bult
02/11/2020 09:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2020 09:11

Bitcoin (BTC) de winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen? Max Keiser denkt van wel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) de winnaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen Max Keiser denkt van wel

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Aanstaande dinsdag staan de Amerikaanse presidentsverkiezingen weer op de planning. Deze gebeurtenis gaat vaak gepaard met veel volatiliteit op zowel de traditionele als de crypto-markten. Maar welke president zou goed zijn voor bitcoin (BTC)? Max Keiser, een bekende tv-presentator, gaf onlangs zijn mening aan CryptoPotato.
Het controversiele figuur Donald Trump heeft alweer vier jaar als Amerikaanse president achter de rug. Het waren nogal rumoerige jaren, met als klap op de vuurpijl Trump die het coronavirus kreeg. Maar zou nog een termijn Trump goed zijn voor bitcoin?
Tijdens zijn termijn heeft Trump zich al eens uitgelaten over Bitcoin. Hij schreef in juli 2019 in een tweet dat hij “geen fan is van bitcoin:”

“Ik ben geen fan van Bitcoin en andere cryptocurrencies, het is geen geld, de waarde ervan is zeer volatiel en het is gebaseerd op ijle lucht. Ongereguleerde Crypto-activa kunnen onwettig gedrag faciliteren, waaronder drugshandel en andere illegale activiteiten…”

Trump is dus niet bepaald positief over bitcoin, al is niet bekend of hij zijn mening inmiddels heeft bijgesteld. Keiser denkt in ieder geval dat Trump alsnog positief kan zijn voor bitcoin:

“met Trump, die op zijn minst iets van kapitalisme begrijpt, zou de opkomst van Bitcoin langzamer zijn, omdat ik denk dat hij de markten zal kalmeren door de VS te laten deelnemen aan de wereldwijde hashoorlog die Iran nu leidt.”

Met hashoorlog doelt Keiser op zijn eerdere uitspraken waarover je hier meer kan lezen. En wat als Biden wint? Keiser lijkt overduidelijk geen fan te zijn van Biden. Wel verwacht hij dat de bitcoin prijs om andere redenen kan gaan stijgen als Biden wint:

“Zoals ik al zei, een Biden-overwinning zou de opmars van Bitcoin versnellen, omdat paniekaankopen van degenen die willen ontsnappen aan de socialisten, gelddrukkers en MMT-ers in hyperdrive gaan.”

Desalniettemin concludeert Keiser dat Bitcoin groter is dan de verkiezingen en dat de cryptocurrency er hoe dan ook als winnaar uit gaat komen. Bitcoin heeft geen “correlatie met wat dan ook – aandelen, obligaties, valuta’s, goud, grondstoffen of eigendom – en zeker geen politieke partijen of politieke resultaten, hier in de VS of waar ook ter wereld.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie