Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

TruTrace zet wiet op de blockchain om herkomst te garanderen en cannabissoorten vast te leggen

Het is sinds kort mogelijk om specifieke soorten cannabis vast te leggen op een blockchain. TruTrace Technologies ontwikkelde het StrainSecure platform waarop cannabis van “Seed-to-Sale” kan worden gevolgd. In een onlangs verschenen interview met Proactive vertelt CEO Robert Galarza dat grote cannabisproducenten in de rij staan om het platform te implementeren.

StrainSecure heeft als doel om garantie te bieden aan patiënten en klanten dat de cannabis die zij kopen zuiver is. Daarnaast biedt het cannabisproducenten de mogelijkheid om een zelf ontwikkelde soort vast te leggen op de blockchain. Alle soorten die uit deze zelf ontwikkelde soorten voortvloeien, kunnen vervolgens ook worden vastgelegd waardoor er een soort stamboom kan worden gecreëerd. Die stamboom kan als bewijs dienen dat een soort ook echt van een producent is. Galarza legt verder uit:

Door ons te concentreren op genetische, chemische en verontreinigingsgegevens, evenals bewegingsinformatie en deze vervolgens samen te voegen in een blockchain, kunnen we real-time gegevens verstrekken over elk product dat wordt gekocht.

- Advertentie -

De cannabissoorten worden op basis van verschillende tests en DNA-onderzoek vastgelegd. Zodoende kan het productgaranties geven aan patiënten en gebruikers.

Volgens Galarza werkt zijn bedrijf ondertussen al met zo’n 10 grote producenten. Deze zouden zich vooral in Canada en de VS bevinden, waar wiet de afgelopen jaren werd gelegaliseerd. Maar ook vanuit Zuid-Amerika zou er grote interesse zijn in StrainSecure.

Meer toepassingsmogelijkheden voor blockchain

StrainSecure is nog een voorbeeld van de mogelijkheden van blockchain-technologie. Velen associëren de technologie vaak met Bitcoin (BTC), wat de eerste grote implementatie van de technologie was. Sindsdien is blockchain op veel verschillende gebieden toegepast.

Zo gebruiken Nestlé en Carrefour IBM’s Food Trust-blockchain om de toeleveringsketen van babymelkpoeder te traceren. Zo kan precies worden achterhaald waar de verschillende grondstoffen voor het product vandaan komen.

Ook het bekende kledingmerk Nike gaat blockchain-technologie mogelijk inzetten. Uit een onlangs verschenen patentaanvraag blijkt dat het bedrijf de technologie wil gaan gebruiken om sneakers op vast te leggen. Daarnaast wil Nike het voor klanten mogelijk maken om hun Nike schoenen te laten “breeden.”

Er staat weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse van Crypto Insider David online! Mis ‘m niet!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.078,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.141,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.146,10 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.181,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.303,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.078,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.141,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.146,10 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.181,90 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.303,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...