Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Twee Amerikanen aangeklaagd voor het stelen van cryptocurrency via SIM swapping

Twee Amerikanen zijn aangeklaagd voor het stelen van cryptocurrency via SIM swapping, waarvan een al zijn schuld heeft bekend. Zo meldt een persbericht van de openbaar aanklager uit Manhatten, New York en Motherboard, een nieuwssite dat onderdeel is van Vice, op 1 februari.

In de eerste zaak is de verdachte, Dawson Bakies, aangeklaagd voor onder andere identiteitsdiefstal, grootschalige diefstal en fraude. De 20-jarige zou van meer dan 50 slachtoffers hun identiteiten gestolen hebben. Van drie slachtoffers zou hij meer dan $10.000 in cryptocurrency hebben gestolen en hij zou geprobeerd te hebben iemand af te persen voor Bitcoin (BTC).

- Advertentie -

In de tweede zaak heeft verdachte Joel Ortiz bekent dat hij $5 miljoen in cryptocurrency heeft gestolen van meer dan 40 verdachten. Deze verdachte, tevens 20 jaar oud, heeft een deal geaccepteerd van het openbaar ministerie uit Santa Clara, Californië voor 10 jaar celstraf.

SIM swapping is een nieuwe vorm van identiteitsdiefstal die steeds populairder wordt. Deze dieven krijgen toegang tot de dataverkeer van een ander met hun eigen telefoon. Dat wordt vaak met behulp van bijvoorbeeld een gestolen BSN-nummer of adres gedaan waarmee zij mobiele providers overtuigen dat zij zogenaamd hun SIM-kaart kwijt zijn. Vervolgens wordt het nummer overgezet naar een nieuwe SIM-kaart.

Doordat de hackers nu toegang hebben tot het dataverkeer van een ander kunnen zij ook door de two-factor-authenticatie heen die meestal nodig is om toegang te krijgen tot een crypto-wallet of het account op een cryptocurrency-exchange.

Hoewel er al eerder mensen zijn gearresteerd voor identiteitsdiefstal via SIM swapping is volgens de openbaar aanklager uit Manhatten dit de eerste keer is dat het iemand uit New York betreft. En volgens de openbaar aanklager uit Californië de eerste keer dat er iemand veroordeeld is voor SIM swapping. Cyrus R. Vance Jr., de openbaar aanklager uit Manhatten, waarschuwt zowel beide dieven als providers met het volgende:

We weten wat je doet, we weten hoe we je kunnen vinden en we zullen je strafbaar houden, ongeacht waar je bent. We vragen ook aan mobiele providers om wakker te worden met de realisatie dat door snel overzetten van simkaarten – om nieuwe activeringen te versoepelen en snelle klantenservice te bieden – u onwetende, gezagsgetrouwe klanten blootstelt aan massale identiteitsdiefstal en fraude.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.113,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.141,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.166,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.202,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.302,30 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.113,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.141,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.166,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.202,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.302,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...