Rico Engelbarts
14/08/2018 20:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/08/2018 20:45

Universiteit van Hong Kong ontvangt $20 miljoen voor onderzoek blockchain-betaalsysteem

Nieuws
universiteit_van_hong_kong_ontvangt_20_miljoen_dollar_voor_onderzoek_blockchain-betaalsysteem

De universiteit van Hong Kong heeft een onderzoeksbeurs ontvangen van $20 miljoen om de beveiliging van elektronische betaalsystemen te verbeteren, zo meldt China News.
De Universiteit van Hong Kong (HKU) gaat samenwerken met de Hong Kong University of Science and Technology (HKUST), de Chinese University of Hong Kong (CUHK) en de CITY University of Hong Kong (CityU) aan het onderzoeksproject.
Behalve het verbeteren van elektronische betaalsystemen en de beveiliging ervan gaan de universiteiten ook werken aan blockchain-technologie. Het onderzoek zal geleid worden door professor Tan Jiayin. Hij wil de focus leggen op blockchain, netwerkbeveiliging en AI (artificial intelligence). Jaiyin heeft tevens aangegeven dat het projectteam cryptocurrencies zal onderzoeken en dat banken welkom zijn om mee te doen.
De overheid van Hong Kong kondigde vorig jaar al plannen aan om een groots financieel systeem te bouwen op blockchain. Het doel:

…het significant verminderen van menselijke input, kosten en tijd die normaal nodig zijn voor financiële transacties en het verminderen van de kans op fraude.

In juni had Ant Financial, voorheen AliPay, een dochterbedrijf van Alibaba, haar eerste blockchain betaling getest door een transactie te sturen van de AliPayHK app naar GCash in drie seconden. Ant financial heeft een marktwaarde van $150 miljard.
De Hong Kong Monetary Authority en de Ping An Group hadden vorige maand aangekondigd te werken aan een blockchain systeem samen met 21 banken. Het doel is om tijd te reduceren en het soepeler laten verlopen van banktransacties.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie