Kevin Schijven Kevin Schijven
06/08/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/08/2019 06:00

Volvo produceert eerste auto’s met kobalt verkregen met behulp van blockchain-technologie

Nieuws

Autofabrikant Volvo heeft aangekondigd dat het de eerste auto’s geproduceerd heeft met kobalt dat verkregen is met behulp van blockchain-technologie uit de Democratische Republiek Congo. Dat meldt Reuters op 2 augustus.
Kobalt is een metaal dat gebruikt wordt in de ontwikkeling van elektrische auto’s alsmede voor lithium-ion batterijen en andere consumentenelektronica. Veruit de grootste hoeveelheid kobalt in de wereld komt echter uit Congo, een land dat getergd wordt door geweld en kinderarbeid.
Autofabrikanten staan dan ook onder druk, druk die wordt uitgeoefend vanuit de internationale gemeenschap om dergelijke “conflictmineralen” te mijden die zijn verkregen met behulp van kinderarbeid. Blockchain-technologie biedt de mogelijkheid om deze toeleveringsketenen transparanter te maken en nauw in de gaten te houden.
IBM, Ford, LG Chem, Huayou Cobalt en RCS Global waren al begin dit jaar met het bovenstaande initiatief van start gegaan. Volvo heeft zich nu bij hen gevoegd en is de eerste fabrikant die de toeleveringsketen op de blockchain heeft afgerond. De blockchain-technologie is ontwikkeld door het Amerikaanse Oracle samen met het Britse Circulor.
Doug Johnson-Poensgen, CEO van Circulor, zegt echter dat blockchain-technologie op zichzelf niet genoeg zal zijn:

Geen enkele technologie kan due diligence volledig vervangen. Wat het zal doen is de handhaving van normen verbeteren door te benadrukken wanneer dingen niet werken als bedoeld.

Heb je vanmorgen de gloednieuwe wekelijkse koersanalyse van onze analist David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie