Timo Bult Timo Bult
11/12/2021 09:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/12/2021 09:45

Avalanche kopen kan vanaf nu via FTX exchange

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Avalanche kopen kan vanaf nu via FTX exchange

Foto: Lysogor Roman/Shutterstock

Crypto exchange FTX heeft goed nieuws! Vanaf vandaag kunnen gebruikers namelijk avalanche (AVAX) kopen en verhandelen op FTX. In dit artikel introduceren we Avalanche kort.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Avalanche lost pijnpunten op

Wie het crypto nieuws enigszins volgt weet dat Ethereum (ETH) vaak kampt met hoge transactiekosten. In antwoord op deze problemen zijn een aantal kleinere smart contract platformen de afgelopen tijd hard gegroeid. Zo ook Avalanche, dat net als Ethereum een smart contract platform is waarop ontwikkelaars gedecentraliseerde applicaties kunnen bouwen.

Denk hierbij aan applicaties die onderdeel zijn van bijvoorbeeld Decentralized Finance (DeFi). Die sector is de afgelopen jaren zodanig ontploft dat Ethereum, waarop de meeste DeFi-applicaties gebaseerd zijn, duur is geworden. Avalanche lost dit op door meerdere chains in te zetten.

De chains van Avalanche

Avalanche heeft een Exchange (X) Chain, Platform (P) Chain en een Contract (C) Chain. Op de X Chain kunnen digitale activa aangemaakt en verstuurd worden. De transactiekosten worden met de native crypto van het netwerk, AVAX, betaald. Op de X Chain kunnen echter ook andere cryptocurrencies worden aangemaakt, maar de transactiekosten worden dus altijd met AVAX afgewikkeld.

Dan de P Chain. Daar kunnen ontwikkelaars zogenoemde subnets aanmaken, blockchains bedoeld voor een specifiek doeleinde. Het doel hiervan is om een blockchain precies aan te passen zodat het zijn doel zo goed mogelijk kan dienen. Dit is een andere aanpak dan bijvoorbeeld het hebben van slechts een enkele chain zoals Bitcoin (BTC). 

En dan is er ten slotte nog de C Chain. Daarop kunnen ontwikkelaars smart contracts ontwikkelen. De C Chain is Ethereum Virtual Machine (EVM) compatibel, wat inhoudt dat Ethereum smart contracts simpelweg op Avalanche gelanceerd kunnen worden. Interessant dus met het oog op de hoge Ethereum transactiekosten!

Advertentie

FTX noteert AVAX

Vanaf vandaag kan de altcoin via FTX verhandeld worden. De exchange kondigde de notering gisteren in een tweet aan en viert de notering in samenwerking met het team achter Avalanche. Zij geven $800.000 in AVAX tokens weg. Hierover lees je meer in de aankondiging van FTX.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie