Robin Hazekamp Robin Hazekamp
01/01/2024 08:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/12/2023 20:00

Bekende crypto influencer licht volgers op met betaalde promoties

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bekende crypto influencer licht volgers op met betaalde promoties

Foto: bluecat_stock

De bekende X (voorheen Twitter) influencer DogecoinRide licht naar verluidt zijn volgers op. De memecoin promotor benadert X gebruikers en biedt hen een betaalde promotie aan. Voor een simpel bedrag verschijnt er een bericht over de gebruiker op het X account met een half miljoen volgers. Nadat de benaderde het bedrag heeft betaald, wordt echter al het contact verbroken. 

Met SBF in de cel, richten slachtoffers zich nu op crypto-influencers
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto detective ontmaskert frauduleuze influencer

Crypto detective’ ZachXBT heeft onlangs gewaarschuwd voor een frauduleuze crypto influencer. De memecoin promotor met 550 duizend volgers benadert X gebruikers om op zijn pagina terecht te komen. Hij belooft hen om onder andere hun naam te delen, een post te plaatsen en vast te zetten of ze te promoten in zijn Telegram kanaal.

Indien zijn volgers hierop ingaan, gaat hij een gesprek met ze aan en biedt ze een prijs. Wanneer de zaken zijn geregeld, stuurt hij een transactie hash waarmee de koper het geld kan overmaken. Indien dit is gedaan, belooft hij het binnenkort online te zetten. Vervolgens laat hij niets meer van zich horen, verbreekt hij het contact en blokkeert hij de verzender van het geld.

Het gaat om gemiddelde bedragen tussen de €100 en de €1000. De influencer, @DogecoinRide op X, laat zich vaak uitbetalen in binance coin (BNB). De schade lijkt tot nu toe mee te vallen, maar het is niet bekend hoeveel mensen tot nu toe ten prooi zijn gevallen. Het kan iedereen overkomen, en een bedrag richting de €1000 is niet iets wat iedereen zomaar kan missen. 

Advertentie

ZachXBT doet korte pauze temidden van rechtszaak

ZachXBT heeft dan wel een lagere hoeveelheid volgers dan de influencer (480 duizend), hij heeft alsnog een aanzienlijke impact. De influencer heeft de online detective geblokkeerd en duizenden volgers hebben @DogecoinRide gerapporteerd. Onder iedere post van de oplichter is het bericht van ZachXBT over de zaak te vinden.

De ontmaskering is het eerste bericht van de detective sinds zijn afwezigheid. Op 18 december kondigde hij aan een korte pauze te nemen van zijn werk. Hij heeft het druk met vele verschillende dingen, waaronder een grote rechtszaak

De vermeende NFT fraudeur Jeffrey Huang klaagde ZachXBT aan wegens smaad. Dit deed hij nadat de detective hem beschuldigde van het stelen van tientallen miljoenen aan ethereum (ETH). Om de juridische kosten te dekken, doneerde de crypto gemeenschap een miljoen dollar aan de online legende.

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie