Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
02/09/2022 14:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/09/2022 14:05

Binance CEO ontkracht conspiracy theory: het is geen Chinees bedrijf

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
El ex-CEO del exchange Binance no ha sido declarado en riesgo de fuga

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Binance werd onlangs door critici en complotdenkers beschuldigd dat het bedrijf een “in China gevestigde criminele entiteit is die in het geheim gecontroleerd wordt door de Chinese overheid.” Inmiddels heeft CEO Changpeng Zhao (CZ) gereageerd op de beschuldigingen:

De beschuldigingen komen voort uit een discussie op twitter na een post van een voormalige Washington Post-journalist. Vorige week stuurde de journalist een tweet naar een van de directieleden tijdens een onenigheid over “media bias” op Twitter. Uit het niets vroeg hij: “Nu ik je toch hier heb, wie is Guangying Chen?” 

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Wie is Guangying Chen van Binance?

In de verklaring vertelt CZ over zijn persoonlijke verleden met China. Hij en zijn familie vluchtten uit het land naar Canada toen hij 12 jaar oud was. CZ verhuisde in 2005 terug naar China, en startte in 2015 een exchange-as-a-service bedrijf genaamd Bijie Tech. De Chinese overheid sloot echter al dit soort exchanges in maart 2017, waardoor het bedrijf gedwongen werd te stoppen. 

“Al onze klanten gingen failliet. Later zou het idee van Binance vorm beginnen te krijgen. Het was een eenvoudige notie dat een meer gestroomlijnde cryptobeurs een meer frictieloze gebruikerservaring kon bieden zonder nuttige functies op te offeren.” 

CZ legt uit dat de vraag “wie is Guangying Chen?” een verwijzing is naar een samenzweringstheorie. Zijn vriend Guangying Chen zou de geheime eigenaar zijn van Bijie Tech en mogelijk ook van Binance. CZ ontkent dit en zegt dat zij gewoon een oudcollega is van Bijie Tech die opnieuw aangenomen werd bij Binance.

“De gevolgtrekking is dat omdat we etnisch Chinese werknemers hebben, en misschien omdat ik etnisch Chinees ben, we in het geheim in de zak van de Chinese regering zitten.”

Advertentie

Bitcoin exchange Binance wereldwijd actief

Binance heeft dochterondernemingen in landen als Frankrijk, Spanje, Italië, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein.

“Maar we hebben geen juridische entiteiten in China, en we hebben geen plannen om dat te doen. De grootste uitdaging waar Binance vandaag voor staat, is dat wij (en elke andere offshore exchange) in China als criminele entiteit zijn aangemerkt.”

Binance werd in 2017 legaal opgericht op de Kaaimaneilanden, maar heeft momenteel geen geformaliseerd hoofdkantoor. In oktober 2021 had Binance naar schatting 28,6 miljoen crypto-gebruikers verzameld, waardoor het de grootste gecentraliseerde crypto-exchange ter wereld is. Nieuwe gebruikers kunnen hier een Binance account aanmaken.

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie