Binance gaat Koreaanse stad helpen met blockchain missie

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance gaat Koreaanse stad helpen met blockchain missie

Foto: increation87/Shutterstock

Crypto exchange Binance heeft in een persbericht aangekondigd ondersteuning aan te bieden voor de Zuid-Koreaanse stad Busan om de stad te helpen haar blockchain-ecosysteem verder door te ontwikkelen. Door de samenwerking hoopt Busan zich te ontwikkelen tot blockchain hub voor talent en bedrijven.

Binance, een van de grootste cryptocurrency exchanges in de wereld, ondertekende samen met het stadsbestuur van Busan een Memorandum of Understanding (MoU) waarin de kuststad en de cryptocurrency exchange hun samenwerking omschrijven. Een MoU is een soort overeenkomst waarbij twee partijen (of meer) een overeenstemming maken omtrent gemeenschappelijke acties en doelen. Het wordt vaak gebruikt in gevallen waarbij de partijen niet verbonden willen zijn aan juridische verplichtingen. Het wordt ook wel omschreven als een formeel alternatief voor een gentlemen’s agreement.

Busan wil met deze samenwerking haar blockchain-ecosysteem verder door ontwikkelen en de Busan Digital Asset Exchange (BDAE) promoten. De BDAE moet een globaal geïntegreerd platform worden voor digitale activa. De cryptocurrency exchange zal de blockchain-vriendelijke houding in de Zuid Koreaanse kuststad gebruiken om bedrijven aan te trekken en gespecialiseerde blockchain educatie aan te bieden via de Binance Academy. Ook zal de cryptocurrency exchange technologische en (digitale) infrastructuur ondersteuning bieden voor de ontwikkeling van het blockchain-ecosysteem. Als gevolg van de samenwerking zal Binance einde van het jaar haar kantoren openen in de stad.

Heong-Joon Park, de burgemeester van Busan liet duidelijk weten blij te zijn met de samenwerking; “Met deze overeenkomst zijn we een stap dichter bij het opzetten van de Busan Digital Asset Exchange als een wereldwijd geïntegreerd platform voor digitale activa.”

Busan al langer bezig met crypto adoptie

Busan is een voorloper in blockchain ontwikkeling. Al in 2019 kondigde de kuststad aan dat het de stad als een regulatie vrije zone zal fungeren voor blockchain ontwikkeling. Hiermee wil de stad en de Zuid-Koreaanse overheid technologische ontwikkeling stimuleren en talent en bedrijven aantrekken.

In 2020 kondigde de Zuid-Koreaanse stad aan bitcoin (BTC) als betaalmiddel te accepteren voor toeristen op hun populaire strand locaties. Als gevolg kunnen bezoekers via een smartphone applicatie watersportactiviteiten en parasolverhuur betalen met cryptocurrencies. Zo worden betalingen, die in minder dan 10 seconden verwerkt kunnen worden, in bitcoin en ethereum (ETH) ondersteunt.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie