Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
24/06/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/06/2023 11:00

Binance in tegenaanval: Amerikaanse overheid beschuldigd van misleiding

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance stablecoin verliest derde positie in marktaandeel

Foto: Shutterstock/24K-Production

Binance gaat terug in de aanval en klaagt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aan. De crypto exchange beschuldigt de SEC van het misleiden van het publiek met betrekking tot de rechtszaak die zij tegen de crypto exchange hebben aan gespannen.

Cryptobeurs maakt crypto toegankelijker voor Nederlanders: klik en trade
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Binance Beschuldigt SEC van Imago Schade

Het juridische team achter Binance, Binance.US en de CEO van het bedrijf stellen dat de SEC misleidende uitspraken hebben gedeeld. Het gaat specifiek om een persbericht van 17 juni en de uitspraken van de directeur van handhaving van de SEC, Gurbir Grewal. Grewal beweerde in zijn uitspraak dat Binance en zijn CEO met de vermogens van klanten konden sjoemelen, vergelijkbaar als wat Sam Bankman-Fried bij FTX uitspookte. 

Binance beweert echter dat hier geen bewijs voor is en eisen dat de SEC zich aan de gedragsregels houdt. Daarnaast insinueert Binance dat het persbericht van de SEC is bedoeld om verwarring te zaaien en dat daarmee schade aan het imago van de exchange is gebracht. Het team had het volgende te zeggen:

Het persbericht van de SEC is misleidend, bevat verklaringen waarvan de SEC weet dat ze niet door bewijs worden ondersteund en is in strijd met de regels van professioneel gedrag.

Advertentie

Binance in zwaar weer

Na de rechtszaak van de SEC daalde het handelsvolume op de crypto exchange aanzienlijk. Uit data van bleek dat het maandelijkse handelsvolume van Binance.US nu slechts 4,29% bedraagt. Daarnaast is het vanaf 17 juli niet meer mogelijk voor Nederlandse gebruikers om geld op het platform te storten. De beslissing volgt na het falen om een Virtual Asset Service Provider (VASP) licentie te verkrijgen, noodzakelijk om te voldoen aan Nederlandse anti-witwasrichtlijnen. Binance heeft deze week ook haar activiteiten in Cyprus gestaakt, allemaal in het licht van toenemende druk van wereldwijde regelgevende instanties om aan strikte financiële voorschriften te voldoen.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie