Max Max
19/04/2024 07:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2024 19:23

Binance keert terug naar India door miljoenenboete te betalen

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance schikking juist goed voor crypto, legt miljardair uit

Foto: ANTON ZUBCHEVSKYI/Shutterstock

Na een blokkade aan het begin van dit jaar, lijkt het erop dat Binance zich opmaakt voor een rentree op de cryptomarkt in India. Zo is er een boete van maar liefst $2 miljoen dollar betaald en werken ze waarschijnlijk hard aan een hervorming van de Binance-tak in Zuid-Azië.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Verbod voor negen crypto websites

Aan het begin van dit jaar blokkeerde de overheid van India maar liefst negen cryptowebsites. Zij ontvingen allemaal een zogenoemde compliance notice. Ze voldeden niet aan de lokale wet- en regelgeving, waardoor zij eigenlijk illegaal opereerden. Totdat de zaken op orde zouden zijn, werden de websites geblokkeerd.

Doordat de crypto websites niet voldeden aan de lokale wet- en regelgeving konden cryptohandelaren in India handelstransacties uitvoeren zonder 1% belasting te betalen. Na de blokkade van de overheid, volgde Google en Apple door de apps van deze websites uit de app-stores te verwijderen.

Voorafgaande aan de blokkades was Binance verantwoordelijk voor maar liefst 90% van alle cryptocurrencies van handelaren in India. De waarde hiervan zou hebben gelegen op zo’n 4 miljard dollar, aldus de Economic Times in India. Mogelijk had de belasting ontwijkende werkwijze wel een aantrekkend effect op cryptohandelaren en is het maar de vraag wat het marktaandeel van Binance in de toekomst zal worden.

Een mogelijke terugkeer voor Binance

Na de blokkade in januari meldde het “X”-account van Binance South Asia dat ze zouden blijven werken aan oplossingen om alsnog te voldoen aan de lokale wet- en regelgeving. Zodat de continuïteit van hun diensten gewaarborgd zou blijven.

Volgens een ambtenaar, die bekend is met de situatie, heeft India altijd een duidelijk standpunt uitgesproken in de richting van Binance. Toch duurde het volgens hem ruim twee jaar voordat Binance accepteerde dat onderhandelingen of een speciale behandeling voor dit onderwerp niet mogelijk was.

Volgens de Economic Times zou Binance zich opmaken voor een rentree op de cryptomarkt van India. Zo zou de crypto exchange al een boete van 2 miljoen dollar hebben betaald aan de Indiase overheid. Daarnaast hervormen ze momenteel de Binance-tak in Zuid-Azië, om volledig te voldoen aan alle wet- en regelgeving. Hierdoor behoort een registratie bij de Financial Intelligence Unit, de Indiase financiële waakhond, in de toekomst ook tot de mogelijkheden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie