Erik Juffermans Erik Juffermans
20/06/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/06/2023 16:00

Binance omarmt Bitcoin Lightning Network

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Binance omarmt Bitcoin Lightning Network

Foto: Dan Martin Maghiar/Shutterstock

De grootste crypto exchange ter wereld, Binance, gaat het Bitcoin Lightning Network gebruiken voor stortingen en opnames. Dit maakte de exchange op dinsdag bekend via Twitter. Ondanks alle recente ellende gaat de exchange dus rustig door met doorontwikkelen.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Bitcoin Lightning netwerk

Het Bitcoin Lightning Network is een layer-2 oplossing op het Bitcoin netwerk. Dit netwerk verwerkt transacties vele malen sneller en goedkoper dan het normale Bitcoin (BTC) netwerk. Binance hoopt met de implementatie hiervan het opname- en stortproces op de exchange een stuk efficiënter te maken.

Wanneer het Lighting netwerk in werking wordt gesteld op de exchange is nog niet helemaal bekend. Binance geeft aan hard bezig te zijn met de voorbereidingen ervan. De exchange zegt gebruikers op de hoogte te houden van de ontwikkeling ervan.

Het Lightning netwerk wordt door voorstanders gezien als dé manier om massale adoptie van Bitcoin te bewerkstelligen. Transacties op het reguliere Bitcoin netwerk zijn namelijk langzaam en duur. Het netwerk kan ongeveer 7 transacties per seconde verwerken. Daarnaast kost een Bitcoin transactie ongeveer twee dollar momenteel.

Bitcoin is dus momenteel niet bepaald geschikt voor alledaagse betalingen. Denk aan een bezoek aan de supermarkt of een koffie onderweg naar werk. Ook het Ethereum (ETH) netwerk is hier momenteel niet geschikt voor. Ethereum verwerkt tussen de 10 en 20 transacties per seconde.

Wat zijn de voordelen?

Het Lightning netwerk is echter een ander verhaal. Door transacties als het ware op een grote hoop te gooien en ze vervolgens gezamenlijk te verifiëren, is deze optie vele malen sneller. Het Lightning netwerk verwerkt maar liefst 1 miljoen transacties per seconde. Traditionele betaalgiganten zoals VISA verwerken ruim 24 duizend transacties per seconde.

De visie om Bitcoin als betaalmiddel te gebruiken door middel van het Lightning netwerk is dus wel realistisch. Momenteel wordt het echter enkel gebruikt in kleine utopische enclaves van Bitcoin voorstanders. Voorbeelden hiervan zijn een ‘Bitcoin eiland’ in de Filipijnen en een ‘Bitcoin strand’ in Brazilië. Ook wordt het netwerk veel gebruikt in El Salvador, dat in 2021 bitcoin als wettig betaalmiddel introduceerde.

De aanstaande implementatie van het Lightning netwerk door Binance is wellicht de allereerste grootschalige toepassing van het netwerk. Het is daarom een zeer belangrijke ontwikkeling voor Bitcoin, het Lightning netwerk en de crypto sector in het algemeen.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement