Thom Derks Thom Derks
02/12/2022 09:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/12/2022 09:52

Binance: over 10 jaar geen centrale crypto beurzen meer

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/Grey82

Patrick Hillman, de hoofdstrateeg van Binance, zegt dat het zomaar kan gebeuren dat de gecentraliseerde versie van de crypto exchange over 10 jaar niet meer bestaat. De bestuurder van enorme bitcoin (BTC) beurs is ervan overtuigd dat de markt steeds meer richting decentralized finance (DeFi) beweegt, meldt hij aan Coindesk.

Handelen zonder grenzen: Nederlanders enthousiast over cryptobeurs
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Het vertrouwen van de crypto klant

Voor nu probeert Binance het vertrouwen van de klanten te behouden door middel van onder andere Proof-of-Reserves. Dat is een manier waarop de beurs in theorie kan bewijzen dat het alle fondsen van zijn gebruikers in kas heeft. Overigens kreeg Binance wel wat kritiek vanuit Kraken over de manier waarop het dat doet.

Volgens Kraken CEO Jesse Powell is het niet voldoende om enkel je eigen wallets te laten zien. Ook de schulden en de fondsen van gebruikers moeten daar tegenover staan om aan te tonen dat je financieel in goede gezondheid bent als handelsplatform.

“Het is een meervoudig proces, waarbij we onder andere een derde partij in de arm nemen om de boeken te controleren. Het kost tijd om een controle uit te voeren op een schaal die nodig is voor een bedrijf als Binance.”

Aldus Hillman. Op dit moment weten we eigenlijk dus niet precies hoe Binance ervoor staat.

Advertentie

Binance groter dan de New York Stock Exchange

Hillman voegt daaraan toe dat hij “vertrouwen heeft” in de reserves van het bedrijf, ondanks dat Binance ervoor koos om de bedrijfsrekeningen niet openbaar te maken. Op dit moment implementeert het een zogenaamde Merkle Tree analyse, waarmee gebruikers hun assets op het platform kunnen verifiëren.

“Binance is groter dan de New York Stock Exchange, de London Stock Exchange en de Tokyo Stock Exchange bij elkaar”, zegt Hillman, die overigens ook toegeeft dat Binance een klein beetje schaamte voelt over het feit dat het nu pas begint met de implementatie van Proof-of-Reserves.

Het is mooi dat Hillman dat toegeeft, want het is inderdaad vreemd dat de grootste partij binnen de industrie niet transparant is. Laten we dan ook met z’n allen hopen dat de boeken van Binance in orde zijn, want anders kan het weleens heel donker worden voor de industrie.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie