Home Nieuws Wallets en Exchanges Binance peiling: wanneer kocht jij je eerste cryptocurrency?

Binance peiling: wanneer kocht jij je eerste cryptocurrency?

Binance, een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld, vraagt aan de cryptocurrency-gemeenschap in een peiling op Twitter wanneer zij hun eerste cryptocurrency gekocht hebben.

- Advertentie -

Mensen kunnen uit vier jaartallen kiezen: dit jaar, vorig jaar tijdens de crypto winter, in 2017 tijdens het hoogtepunt van de bitcoin (BTC) koers en de meeste altcoins of in 2016 en eerder.

Op het moment van schrijven hebben meer dan 40.000 mensen gestemd en de peiling sluit pas over twee uur. In de resultaten is te zien dat 2017 veruit de meeste investeerders trok. Zo’n 58% stapte de markt in tijdens het hoogtepunt van de koersen.

Het is moeilijk uit de peiling te halen wanneer precies in 2017 deze mensen instapten, maar hoogstwaarschijnlijk is dat in de tweede helft van dat jaar geweest. Toen begonnen de koersen grote sprongen te maken, dat creëerde een enorme hype in de markt en de fear of missing out (FOMO) zorgde ervoor dat mensen niet de boot wilden missen.

20% zegt hun eerste cryptocurrency in 2016 of eerder te hebben aangeschaft. Uit de comments is op te maken dat in ieder geval een groot deel ervan dat al voor 2016 deed, maar het is moeilijk te achterhalen om hoeveel mensen dat precies gaat.

Dat 2018 een behoorlijke daling zag ten opzichte van 2017 zal niemand verbazen. Een aanhoudende bearmarkt zorgde ervoor dat de prijzen behoorlijk waren gedaald. Al is het weer onduidelijk hoeveel van hen begin 2018 instapte, toen de prijzen nog hoog waren, of eind 2018, toen de prijzen al waren gekelderd.

Het meest interessante uit deze peiling is wellicht dat maar zo’n 5% dit jaar voor het eerst is ingestapt. 2019 toont weer een stijging in de koersen, de markt heeft de crypto winter overleefd, de institutionele investeerders lijken gearriveerd en het vertrouwen is weer terug. Toch lijkt dat dus nog niet veel nieuwe mensen aan te trekken.

Dat kan een goed teken zijn. Het kan betekenen dat de onervaren particuliere investeerders de markt uit zijn en alleen nog de slimme, serieuze spelers overblijven. Aan de andere kant kan men ook beargumenteren dat, om de markt verder te laten groeien en om de bruikbaarheid en de mate van adoptie te verhogen, het juist nodig is dat ook nieuw geld de markt binnenkomt.

Heb je gisteren de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.112,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.151,75 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.164,82 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.178,76 Kopen
4
Bitrush
Reviewed
€8.394,26 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.