Erik Juffermans Erik Juffermans
14/11/2023 11:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/11/2023 10:28

Binance wallet gehackt: miljoenen in crypto gestolen

Bitcoin-BTC Ethereum-ETH
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Binance wallet gehackt: miljoenen in crypto gestolen

Foto: TimeStopper69/Shutterstock

Crypto detective ZachXBT heeft via X, voorheen Twitter, bekendgemaakt dat er een wallet is bestolen van $27 miljoen in crypto. Ook meldt de onderzoeker dat de crypto-wallet verbonden is aan de grote cryptobeurs Binance.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

$27 miljoen aan crypto gestolen

De wallet, die is leeggehaald, bevatte $27 miljoen aan stablecoins. Het gaat om tether (USDT) om precies te zijn. Op basis van on-chain data concludeert ZachXBT dat de hacker de USDT snel omzette in ethereum (ETH). Vervolgens is de ETH via de Thorchain (RUNE) blockchain naar bitcoin (BTC) verplaatst. 

On-chain data toont ook aan dat de $27 miljoen aan USDT vorige week in de wallet is geplaatst. Hoewel de wallet verbonden is aan Binance heeft de crypto beurs nog niet gereageerd op het incident. Of het om een ‘inside job’ gaat is dus ook niet vast te stellen.

Via X wordt er verontwaardigd gereageerd op de hack. Mensen vragen zich af waarom er zoveel crypto in een hot wallet wordt bewaard. Dit is namelijk zeer risicovol. Hot wallets zijn in vergelijking met cold wallets zoals hardware wallets een stuk kwetsbaarder.

Crypto transparantie verraadt hackers

Men vraagt zich ook af hoe de hacker de gestolen crypto kan omzetten in fiatvaluta zonder hierbij op te vallen. ZachXBT antwoordt hierop dat de hacker de gestolen crypto waarschijnlijk naar een zogenaamde crypto mixer zal verplaatsen. Een crypto mixer is een platform waarbij transacties van digitale munten worden gehutseld om de herkomst te verbergen.

Hackers maken vaak gebruik van crypto mixers om gestolen crypto te verplaatsen en te verbergen. Hierdoor zijn dit soort platformen in sommige landen verboden.

Hoewel hacks regelmatic voorkomen in crypto land is het lastig voor hackers om dit ongezien te doen. Vanwege de transparantie van blockchain netwerken zijn alle transacties voor iedereen in te zien. Crypto detectives als ZachXBT spannen zich in om deze malafide transacties aan het licht te brengen en crypto criminaliteit tegen te gaan.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
betalen_en_handelen_in_gulden_en_bitcoin_gebruik_nocks
Handelen in Gulden en Bitcoin met het Nederlandse Nocks Trade
SATOS_verzint_oplossing_advertentieverbod_google_en_facebook
Spot een fiets, krijg bitcoins voor niets!
Advertisement