Dylan Laat Dylan Laat
23/05/2023 16:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2023 16:01

Bitcoin balansen van exchanges zien historische krimp

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto beurs handelvolume keldert naar historisch laag niveau

Foto: Rcc_Btn / Shutterstock.com

De balans van bitcoin (BTC) op exchanges krimpt nog altijd, aldus recente gegevens van blockchain-analysebedrijf Glassnode. Dit markeert de eerste keer in de geschiedenis van bitcoin dat de balans op exchanges is gekrompen tijdens een epoch.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Contrast met vorige Bitcoin epochs

De gegevens van Glassnode laten zien dat de huidige Bitcoin epoch, een periode tussen twee Bitcoin halvings, een afname van 680.000 BTC in beursbalansen heeft gezien. Dit staat in schril contrast met de vorige epochs, die juist stijgingen zagen van respectievelijk 1,02 miljoen BTC en 1,97 miljoen BTC.

De onderzoekers merken op dat de trend van de bitcoin balans op beurzen historisch gezien een exponentieel groeipatroon heeft gevolgd sinds de oprichting van beurzen in 2011, met een piek van 3,2 miljoen BTC tijdens de Covid-crisis in 2020. Echter, de crisis lijkt te hebben gefungeerd als een katalysator voor een verandering in de houding van gebruikers ten opzichte van exchanges, wat heeft geleid tot een macro-daling in beursbalansen.

Advertentie

Huidige balans en investeerdersgedrag

Momenteel staat de balans van bitcoin op exchanges op 2,3 miljoen BTC, wat een daling van 28% vertegenwoordigt ten opzichte van de piek. Deze trend suggereert een verschuiving in het gedrag van investeerders, waarbij meer investeerders ervoor kiezen om hun BTC in private wallets te houden in plaats van ze op beurzen te bewaren.

Deze verschuiving kan worden toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder een verhoogd bewustzijn en bezorgdheid over de veiligheidsrisico’s die verbonden zijn aan exchanges, de groei van decentralized finance (DeFi) die individuen in staat stelt om rente te verdienen op hun BTC-bezit buiten traditionele exchanges, en de algemene trend dat bitcoin-investeerders hun BTC voor de lange termijn willen vasthouden.

De daling van de bitcoin balans op beurzen kan aanzienlijke implicaties hebben voor de cryptomarkt. Lagere balansen op beurzen kunnen mogelijk leiden tot verhoogde prijsvolatiliteit, aangezien een kleinere voorraad direct verhandelbare bitcoin prijsbewegingen kan verergeren in reactie op veranderingen in de vraag.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie