Thom Derks Thom Derks
13/11/2022 14:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2022 14:10

Bitcoin beurs Huobi onthult reserves van 3,5 miljard dollar

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crisis bij grote crypto beurs? Onderzoeker slaat alarm

Foto: Grey82/Shutterstock

Na de ineenstorting van FTX voelen andere grote beursplatformen binnen de industrie de noodzaak om transparant te zijn over hun bezittingen. Huobi is de volgende grote partij die openbaar maakt hoeveel assets het bedrijf momenteel bezit. In totaal geeft het beursplatform aan voor 3,5 miljard dollar aan assets op de balans te hebben.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

900 miljoen dollar aan Huobi Tokens

Van die 3,5 miljard dollar bestaat ongeveer 900 miljoen dollar uit de eigen Huobi Token (HT). Dat is op zichzelf al een punt van zorg, als je bedenkt dat FTX vooral onderuitging door de belangrijke rol die de eigen token speelde op hun balans. Het is te hopen dat Huobi niet volledig afhankelijk is van het overleven van de eigen token.

Naast de 900 miljoen dollar aan HT, heeft Huobi onder andere 274.000 ethereum (ETH) en 32.000 bitcoin (BTC) op de balans staan. Begin oktober is Huobi overgenomen door About Capital en in het kader daarvan is reeds een Proof-of-Reserves opgemaakt.

“Om het vertrouwen van gebruikers verder op te vijzelen en de weg naar meer transparantie te versnellen, werken we aan een nieuwe Merkle Tree Proof-of-Reserves.”

Aldus Huobi in de verklaring. Hiermee moet het voor iedere individuele gebruiker van het beursplatform mogelijk zijn om te verifiëren dat zijn of haar crypto daadwerkelijk aanwezig zijn bij Huobi.

Advertentie

De gebruiker staat voorop

“Sinds onze oprichting negen jaar geleden, heeft het principe “de gebruiker staat voorop” bij ons altijd een belangrijke rol gespeeld. We beloven ook dat de assets van gebruikers altijd volledig beschikbaar en opneembaar zijn. Wij zullen, zoals altijd, de beschermheer van de assets van onze gebruikers zijn die hun vertrouwen bij ons neerleggen”, zo gaat Huobi verder in de verklaring.

Dat zijn een hoop mooie woorden, maar uiteindelijk zou het belangrijk zijn als de beurs volledig transparant is. Wat betekent dat ze ook hun schulden publiek moeten maken, zodat iedereen precies kan zien hoe het beursplatform ervoor staat en wat dat mogelijk betekent voor de veiligheid van hun assets.

Het is tijd dat de industrie wat dat betreft naar een nieuw niveau gaat en dat gebeurtenissen zoals die bij FTX plaatsvonden een dingetje van het verleden worden. Het mag na zoveel jaar eigenlijk niet meer gebeuren dat partijen als FTX achter de schermen met de fondsen van gebruikers gokken voor hun eigen gewin.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie