Kevin Schijven Kevin Schijven
23/08/2021 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/08/2021 18:05

Bitcoin (BTC) beurs Coinbase gaat samenstelling van USDC terugdraaien na controverse, geeft fout toe

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin (BTC) beurs Coinbase gaat samenstelling van USDC terugdraaien na controverse, geeft fout toe

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

USD Coin (USDC), de stablecoin van Centre, Coinbase en Circle, was enkele weken geleden het onderwerp van een controverse. Jarenlang beweerde de bedrijven  dat USDC compleet gedekt was met dollars (USD).

Echter bleek onlangs via een audit dat dit niet het geval is. Eind juli onthulde de bedrijven voor het eerst de samenstelling van de reserves van USDC, in elk geval zoals die in mei waren. Er kwam naar buiten dat de reserves uit een gediversifieerd portfolio bestaan met onder andere obligaties. Vervolgens werd de tekst op de website van Coinbase veranderd van “volledig gesteund door Amerikaanse dollars” naar “gesteund door volledig gereserveerde activa.”

Daar kregen de bedrijven veel kritiek voor. Emily Choi, president en COO van Coinbase, geeft op 23 augustus toe dat het “taalgebruik duidelijker had kunnen zijn.” Ook zegt ze dat het een vergissing was om niet sneller de verklaring op de website aan te passen.

Choi kondigt aan dat vanaf eind september het investeringsportfolio weer terug wordt omgezet naar een “meer conservatief investeringsprofiel.” Dat betekent dat de volgende twee rapporten (over juni en juli) nog wel een gediversifieerd portfolio zullen laten zien, maar daarna niet meer.

Ten slotte noemt Choi USDC de “de grootste gereguleerde stablecoin ter wereld met een marktkapitalisatie van $28 miljard.” Dat is hoogstwaarschijnlijk een uithaal naar tether (USDT), dat een markkapitalisatie heeft van $65 miljard. De dekking van USDT was ook jarenlang onderwerp van controverse. Tether onthulde onlangs ook in een rapport de samenstelling van zijn reserves.

Coinbase, de beursgenoteerde Amerikaanse cryptocurrency-exchange, kondigde afgelopen week aan dat het bedrijf maar liefst $500 miljoen gaat investeren in crypto als bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Daarnaast wil Coinbase ook nog eens 10% van alle winst in crypto investeren, CEO Brain Armstrong verwacht dat dit percentage zal toenemen in de toekomst.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie