Kevin Schijven Kevin Schijven
06/04/2020 18:54 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/04/2020 18:54

Bitcoin (BTC) exchange Binance doneert $5 miljoen in strijd tegen coronavirus

Nieuws
Bitcoin (BTC) exchange Binance doneert $5 miljoen in strijd tegen coronavirus

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Binance, de enorme cryptocurrency-exchange, gaat minstens $2,4 miljoen besteden aan medische hulpmiddelen in de strijd tegen het coronavirus. Dat meldde Changpeng Zhao, de CEO van Binance, tijdens een ask me anything (AMA) sessie afgelopen weekend.
Zhao voegt daaraan toe dat de Binance Charity Foundation (BCF), de liefdadigheidstak van het bedrijf, ook nog eens $2 miljoen zal doneren.

We doneren fysieke benodigdheden, maskers, andere medische benodigdheden en hopelijk uiteindelijk ook ventilatoren.

Aldus Zhao, die zegt dat het totaal rond de $5 miljoen zal zijn. CZ meldt verder dat de hulpgoederen direct naar ziekenhuizen worden verstuurd die ze nodig hebben. Hij zei het volgende:

Ik denk dat er deze week een zending naar Italië gaat. En dan hopelijk de Verenigde Staten, Duitsland en enkele van de andere landen die echt zwaar worden getroffen.

BCF meldt op 6 april dat inmiddels 10.000 beschermende pakken zijn aangekomen in Turkije:


In gerelateerd nieuws meldt de Binance exchange dat het bedrijf van plan is meer dan 100 nieuwe werknemers in dienst te nemen. De uitbraak van het coronavirus zorgt ervoor dat veel mensen hun baan kwijtraken, maar Binance biedt de mogelijkheid om vanuit thuis te kunnen werken.


Op de website van Binance zijn vacatures te vinden voor zelfs bijna 180 banen. Aangezien er ongeveer 800 mensen werken zou dat een groei van meer dan 20% zijn, terwijl veel bedrijven juist momenteel moeten inkrimpen.
Een groot deel van de AMA-sessie ging over de acquisitie van CoinMarketCap (CMC) door Binance, die recentelijk werd aangekondigd. De cryptogemeenschap maakt zich zorgen dat CMC zijn onafhankelijkheid zal kwijtraken, maar CZ gaf aan dat dit niet zal gebeuren.
Dit weekend werd Binance samen met een groot aantal andere cryptocurrency-gerelateerde bedrijven aangeklaagd. Er zijn bij de rechtbank van New York elf aanklachten ingediend tegen 42 beklaagden, onder andere Changpeng Zhao.
Tevens kwam recentelijk naar buiten dat Binance wellicht een eigen mining-pool gaat lanceren alsmede bitcoin (BTC) opties.
De bulls houden stand, de koers van bitcoin maakt hogere lows, maar de kracht neemt af. Het is allemaal zeer afhankelijk van de actie die we gaan zien in de $7.000 en de volgende weerstand rond de $7.600-7.800. Wat gaat onze analist David doen? Hij legt het je uit in zijn technische analyse van deze week!
De koers van bitcoin lijkt volgens Michiel dan eindelijk die volgende move te maken! Bekijk de zijn koersupdate van vanochtend om te zien naar welke niveaus hij kijkt!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie