Rico Engelbarts
02/04/2020 06:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2020 06:02

Bitcoin exchange Binance van plan een eigen mining pool te lanceren

icon-mining
Mining
Bitcoin exchange Binance van plan een eigen mining pool te lanceren

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bekende cryptocurrency-exchange Binance is van plan om een eigen mining pool te lanceren. Dit nieuws kwam naar buiten nadat Coinlife er dinsdag een artikel over publiceerde. Na dit bericht werd het nogmaals bevestigd door drie verschillende mining-bedrijven. Mocht dat nog niet genoeg zijn heeft Binance CEO Changpeng Zhao er op woensdag ook nog een tweet over geplaatst.
“het bedrijf heeft al een aantal professionals aangenomen voor deze doeleinden. Sommigen van hen zijn oud Bitmain-medewerkers. De lancering staat gepland voor Q2 van 2020,” schrijf Coinlife.
https://twitter.com/cz_binance/status/1245361117301358592
Jakhon Khabilov, hoofd van de Sigmapool mining pool, zei dat Binance potentiële leden gulle referral bonussen bood. Deze bonussen zouden worden aangeboden aan onder andere miners in China die de nieuwe service kunnen promoten.  
Binance treedt met de lancering van zijn eigen pool in de voetsporen van haar concullega’s  OKex en Huobi, die zelf hun eigen pools openden in augustus en september 2019. Beide pools behoren nu tot de top 10 pools en creëren de meeste blokken voor de Bitcoin blockchain, volgens Blockchain.com. Alejandro de la Torre, vicepresident van de nummer 2 mining pool Pooling, zegt dat Binance dit hoofdzakelijk doet om liquiditeit te creëren. Het is namelijk zo dat mining een van de goedkoopste manieren is om liquiditeit toe te voegen aan een exchange.
Igor Runets, CEO van de Bitriver mining farm in Rusland, vindt dat het een logische volgende stap is van Binance. Hij geeft aan dat Binance op deze manier geen nieuwe krachten nodig heeft of hoeft aan te trekken aangezien beide projecten op software gebaseerd zijn, waar Binance al erg sterk in is. Daarnaast hoeven ze niet te marketen voor een nieuwe doelgroep aangezien veel gebruikers van pools ook al klanten zijn van de exchange.
Terwijl het de meesten lukt om het geduld te bewaren en de situatie te aanschouwen ziet analist David een aantal interessante ontwikkelingen in de koers van bitcoin (BTC): wederom bullish signalen! Toch is er volgens David reden om voorzichtig te zijn, zoals hij beschrijft in zijn net verschenen bitcoin koers analyse

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie