Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
03/08/2020 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/08/2020 17:30

Bitcoin (BTC) exchange Binance slaat even op hol; BTC futurescontract bereikt waarde van $100.000

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) exchange Binance slaat even op hol; BTC futurescontract bereikt waarde van $100.000

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het afgelopen weekend was een turbulente periode voor bitcoin (BTC) met een zeer hoge volatiliteit. De prijs steeg boven de $12.000 uit en zakte daarna weer naar $10.490 en dat ging meerdere keren op en neer. Het zijn wilde uren geweest voor bitcoin.
Het meest opvallende was dat volgens de CEO van Binance, Changpeng Zhao, het algoritme van een gebruiker over zijn toeren ging en de prijs van bitcoin futures die geldig zijn voor één kwartaal naar $100.000 bracht.
Zhao plaatste onlangs een foto waar een wick op te zien is die de $100.000 bereikte. Het future contract wat daaraan gekoppeld is loopt af op 25 september. Dit is een abnormale stijging. Voor buitenstaanders kan dat even wennen zijn of opvallend, voor de doorgewinterde crypto traders is dit echter een vrij normale dag. Zhao sprak zich uit over deze gebeurtenis en zei het volgende:

“Een nieuwe dag in de crypto wereld, we hebben price band protection maar het algoritme van een gebruiker schoot er doorheen na dat er meerdere bestellingen geplaatst werden. We moeten deze grafiek vermoedelijk aanpassen zodat hij leesbaar blijft.”


In een verklaring ging Binance in op de orders die geplaatst werden. Er was volgens hen een enkele gebruiker die grote orders plaatste op het BTCUSD 0925 Quartely Futures contract in een hele korte periode. Hierdoor ontstond er een grote wick op de grafiek die het prijspunt van 99.964 USD bereikte en daardoor de complete grafiek uitgerekt heeft voor alle mensen die orders hebben in dit contract. De exchange heeft op basis van feedback van de community besloten om de grafiek wat aan te passen zodat hij toegankelijk en leesbaar is voor nieuwe investeerders. De grafiek is daardoor onlangs aangepast.

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie