Timo Bult Timo Bult
17/07/2021 06:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/07/2021 06:22

Bitcoin (BTC) exchange Binance stopt met stock tokens: ‘Ze werden niet gedwongen’

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Binance stopt met stock tokens: 'Ze werden niet gedwongen

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gisteren was op Crypto Insiders te lezen dat crypto exchange Binance niet langer stock tokens aan zal bieden. Het nieuws komt bovenop het slechte nieuws voor Binance van de afgelopen weken. Toch blijkt de keuze om de stock tokens niet langer meer te ondersteunen niet voort te vloeien uit waarschuwingen van toezichthouders of iets dergelijks. Dat blijkt uit uitspraken aan The Block van de CEO van het bedrijf waarmee Binance de tokens aanbood.

Stock tokens waren digitale versies van traditionele aandelen. Deze aandelen werden getokeniseerd en dus vertegenwoordigden digitale tokens de aandelen. Hierdoor konden investeerders ook kleine fracties van een aandeel kopen. Binance begon met aandelen van Tesla (TSLA), kort daarna werden ook aandelen voor Coinbase (COIN) toegevoegd. Enkele weken later lanceerde Binance stock tokens voor Microsoft (MSFT), MicroStrategy (MSTR) en Apple (AAPL).

In eerste instantie leek het nieuws te maken te hebben met de recente chaos bij Binance. En dat heeft het waarschijnlijk ook. Zo was in april al te lezen dat de Duitse financiële toezichthouder niet echt te spreken was van de stock tokens. Toch benadrukt de CEO van CM-Equity AG, het bedrijf dat Binance hielp met het aanbieden van de stock tokens, dat Binance niet is gedwongen om ze van zijn platform te verwijderen:

“Binance hoefde dit niet te stoppen, en ik kan je verzekeren dat niemand ze heeft gedwongen, […] Ze besloten dit te doen om zich te concentreren op andere crypto-gerelateerde producten, wat hun hoofdactiviteit is.”

Toch is het opvallend dat de stock tokens van Binance kritiek hebben gekregen van de Duitse autoriteiten, Exchanges als FTX en Bittrex Global bieden namelijk ook dergelijke tokens aan, tevens via CM-Equity AG. En deze tokens zijn identiek en verschillen slechts in naam. De CEO benadrukt dat zijn bedrijf volledig gereguleerd is” en zich aan alle richtlijnen houdt en zich daarom ook “volledig houdt aan de Duitse en Europese Marktregulaties.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie