Timo Bult Timo Bult
01/07/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2021 06:08

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase wil crypto dApp store lanceren

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Coinbase wil crypto dApp store lanceren

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gedecentraliseerde applicaties (dApps) worden steeds populairder binnen de crypto-markt. De op blockchain-gebaseerde applicaties bieden onder andere gedecentraliseerde financiële oplossingen. Cryptocurrency exchange Coinbase liet onlangs weten in te willen haken op deze versnellende trend.

Er zijn een hoop verschillende categorieën dApps. De bekendste categorie is waarschijnlijk de decentralized finance (DeFi) categorie. Hier vinden we bekende namen als Uniswap en andere gedecentraliseerde exchanges. Maar ook gokspellen, social media-platformen als SocialBlox en verzamelapps voor digitale objecten (non-fungible tokens) zijn dApps.

Er zijn duizenden apps, games en andere oplossingen en dat lijstje blijft maar groeien. Blockchain heeft als voordeel dat geen enkele centrale partij jouw applicatie kan verwijderen. Google en Apple kunnen dit bijvoorbeeld wel met applicaties in hun app stores. Tijd om met een dApp versie van zo’n app store te komen, vindt Coinbase CEO Brian Armstrong.

In een recent gepubliceerde blogpost legt Armstrong uit waar volgens hem de grootste kansen liggen voor Coinbase. Zo wil hij meer cryptocurrencies op zijn platform hebben, verder uitbreiden wereldwijd en een crypto app store bouwen. Hij schrijft hierover:

“Apple heeft niet geprobeerd om elke app voor de iPhone te bouwen, het gaf ontwikkelaars meer mogelijkheden en gaf mobiele gebruikers een gemakkelijke manier om toegang te krijgen tot nieuwe innovatieve apps. We moeten hetzelfde doen in crypto.”

Armstrong voegt hieraan toe: “Er zijn nu tienduizenden miljarden dollars aan economische activiteiten binnen dApps en elke drie maanden komt er een nieuwe trend uit. We zullen eraan werken om onze gebruikers gemakkelijk toegang te geven tot dit alles vanuit het hoofdproduct van Coinbase.”

De CEO stelt daarbij dat het uiteindelijk de bedoeling is dat klanten vanuit de Coinbase app veilig hun crypto binnen deze dApps onder eigen beheer kunnen hebben. Veiligheid en dApps zijn op dit moment nog een heikel punt. Iedereen kan namelijk een dApp lanceren en dus ook hackers en oplichters. Waarschijnlijk zal Coinbase kwaliteitsnormen hanteren voor dApps die binnen deze app store vindbaar willen zijn.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Lerares ruilt krijtje voor crypto, gewaagde zet zorgde voor miljoenen
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox 'kort' vertraagd
Bom afgeweken: bitcoin terugbetalingen van Mt. Gox ‘kort’ vertraagd
'De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,' zeggen analisten
‘De bitcoin koers zal niet veel lager gaan dan dit,’ zeggen analisten
Grote jongens zien kans in bitcoin's crash: $5,8 miljard bijgekocht
Grote jongens zien kans in bitcoin’s crash: $5,8 miljard bijgekocht
Advertentie