Timo Bult Timo Bult
01/07/2021 06:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/07/2021 06:08

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase wil crypto dApp store lanceren

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange Coinbase wil crypto dApp store lanceren

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Gedecentraliseerde applicaties (dApps) worden steeds populairder binnen de crypto-markt. De op blockchain-gebaseerde applicaties bieden onder andere gedecentraliseerde financiële oplossingen. Cryptocurrency exchange Coinbase liet onlangs weten in te willen haken op deze versnellende trend.

Er zijn een hoop verschillende categorieën dApps. De bekendste categorie is waarschijnlijk de decentralized finance (DeFi) categorie. Hier vinden we bekende namen als Uniswap en andere gedecentraliseerde exchanges. Maar ook gokspellen, social media-platformen als SocialBlox en verzamelapps voor digitale objecten (non-fungible tokens) zijn dApps.

Er zijn duizenden apps, games en andere oplossingen en dat lijstje blijft maar groeien. Blockchain heeft als voordeel dat geen enkele centrale partij jouw applicatie kan verwijderen. Google en Apple kunnen dit bijvoorbeeld wel met applicaties in hun app stores. Tijd om met een dApp versie van zo’n app store te komen, vindt Coinbase CEO Brian Armstrong.

In een recent gepubliceerde blogpost legt Armstrong uit waar volgens hem de grootste kansen liggen voor Coinbase. Zo wil hij meer cryptocurrencies op zijn platform hebben, verder uitbreiden wereldwijd en een crypto app store bouwen. Hij schrijft hierover:

“Apple heeft niet geprobeerd om elke app voor de iPhone te bouwen, het gaf ontwikkelaars meer mogelijkheden en gaf mobiele gebruikers een gemakkelijke manier om toegang te krijgen tot nieuwe innovatieve apps. We moeten hetzelfde doen in crypto.”

Armstrong voegt hieraan toe: “Er zijn nu tienduizenden miljarden dollars aan economische activiteiten binnen dApps en elke drie maanden komt er een nieuwe trend uit. We zullen eraan werken om onze gebruikers gemakkelijk toegang te geven tot dit alles vanuit het hoofdproduct van Coinbase.”

De CEO stelt daarbij dat het uiteindelijk de bedoeling is dat klanten vanuit de Coinbase app veilig hun crypto binnen deze dApps onder eigen beheer kunnen hebben. Veiligheid en dApps zijn op dit moment nog een heikel punt. Iedereen kan namelijk een dApp lanceren en dus ook hackers en oplichters. Waarschijnlijk zal Coinbase kwaliteitsnormen hanteren voor dApps die binnen deze app store vindbaar willen zijn.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie