Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) exchange Coincheck gehackt, persoonlijke gegevens van klanten gelekt

Coincheck, een grote Japanse cryptocurrency-exchange, meldt dat de cryptobeurs is gehackt en dat persoonlijke gegevens van klanten mogelijk gelekt zijn. Dat kondigt het bedrijf aan middels een persbericht op 2 juni.

Het gaat hier om de e-mailadressen, namen, woonadressen, geboortedata, telefoonnummers en zogenaamde ‘ID-selfies’ van zo’n 200 klanten. Deze klanten zouden e-mails gestuurd hebben naar de exchange tussen 31 mei en 1 juni. Een onbekende derde partij zou toegang hebben gekregen tot de domeinregistratiedienst en daarmee de e-mails van klanten.

- Advertentie -

Coincheck meldt dat het tijdelijk een aantal van zijn diensten heeft opgeschort en dat de beurs de domeinregistratiegegevens heeft aangepast. Verder meldt de exchange dat geen fiatgeld, bitcoin (BTC) of andere altcoins zijn gestolen, oftewel: ‘funds are safu.’

Helaas blijft het regelmatig nieuws exchanges gehackt worden. Er wordt daarom, onder andere, vaak aangeraden zelf je crypto te bewaren in een zogeheten cold-storage wallet, in plaats van ze op een exchange te laten staan.

Vorige maand kwam nog naar buiten dat Lazarus, de beruchte Noord-Koreaanse hackergroep, zich weer gaat focussen op het stelen van cryptocurrencies door de economische gevolgen van het coronavirus.

In april wist een hacker $25 miljoen aan cryptocurrency te stelen van het decentralized finance (DeFi) protocol dForce. Vervolgens had de hacker weer het volledige bedrag teruggestort, hij zou namelijk een blunder gemaakt hebben en sporen hebben achterlaten.

Coincheck was al eerder het slachtoffer van een hack. In 2018 werd meer dan $500 miljoen aan NEM tokens gestolen van de beurs. Coincheck lanceerde vorig jaar nog een over-the-counter (OTC) handelsdienst. Vorig jaar was nog het Japanse Bitpoint slachtoffer van een hack, toen werd $32 miljoen aan cryptocurrencies gestolen.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.887,33 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.757,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.812,50 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.833,59 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.757,00 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.812,50 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.833,59 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.887,33 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: De bijzondere geschiedenis van bitcoin als geld

Ondertussen al meer dan tien jaar geleden publiceerde Satoshi de Bitcoin white paper waarmee het verhaal van bitcoin begon. Het is misschien lastig om...