Timo Bult Timo Bult
13/11/2021 11:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/11/2021 11:05

Bitcoin (BTC) exchange FTX US ziet dagelijks handelsvolume hard stijgen in Q3

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange FTX US ziet dagelijks handelsvolume hard stijgen in Q3

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De Amerikaanse tak van FTX.com heeft weer een bijzonder goed kwartaal achter de rug. Het handelsplatform zag op veel vakken groei, met in het bijzonder het gemiddeld dagelijks handelsvolume. Dat steeg namelijk maar liefst met 512% ten opzichte van het vorige kwartaal.

Gedurende het derde kwartaal kwam het gemiddelde dagelijkse handelsvolume op $360 miljard uit. Dat is een toename van liefst 512% ten opzichte van Q2. Ook het aantal FTX US gebruikers nam toe, namelijk met 52%.

FTX US is de Amerikaanse tak van FTX. Veel exchanges hebben een aparte Amerikaanse tak vanwege de strenge regelgeving in het land. FTX US maakt nu 4,5% van de Amerikaanse crypto spotmarkt uit. Dit is een toename van 2%, wat tevens aantoont dat FTX US steeds meer terrein wint in de Amerikaanse markt. In een interview met Yahoo Finance laat FTX US president Brett Harrison weten:

“Het vertrouwen en de steun van onze gebruikersgroep hebben ervoor gezorgd dat FTX US de snelst groeiende en meest gewilde crypto-exchange in de VS is geworden, maar we hebben nog maar nauwelijks het oppervlak bekrast. We zullen ons bestaande aanbod blijven verbeteren en snel uitbreiden naar nieuwe gebieden, waaronder derivaten, NFT’s en betalingsdiensten.”

Opvallend is de hoeveelheid institutionele beleggers die voor FTX US kiezen. Maar liefst 60% van het handelsvolume op het platform zou afkomstig zijn van partijen als hedgefondsen en professionele handelsbedrijven. Het vertrouwen vanuit deze hoek is een belangrijke ontwikkeling voor FTX.

De groei op het Amerikaanse vaste land zal hoogstwaarschijnlijk nog wel even doorzetten. FTX.com wist namelijk onlangs een reclameplek te bemachtigen tijdens de Super Bowl finale in februari. Jaarlijks kijken gemiddeld 100 miljoen mensen de finale. FTX zou hier dus een behoorlijke boost uit kunnen gaan halen.

Daarnaast werd vorige week bekend dat FTX groots investeert in de ontwikkeling van spellen die de Solana (SOL) blockchain integreren. Daarover lees je hier meer.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie