Kevin Schijven Kevin Schijven
19/11/2020 14:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/11/2020 14:22

Bitcoin (BTC) exchange OKEx hervat binnenkort opnames, maar reputatie van beurs is wellicht al te beschadigd

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) exchange OKEx hervat binnenkort opnames, maar reputatie van beurs is wellicht al te beschadigd

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

OKEx, de grote Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchange, meldt dat klanten binnenkort eindelijk weer hun bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies van de beurs af kunnen halen. Dat kondigt CEO Jay Hao op 19 november aan in een persbericht:


Een maand geleden legde OKEx de mogelijkheid voor klanten om hun crypto op te nemen van de beurs compleet stil. Dat had wellicht te maken met een politieonderzoek dat van start ging naar de exchange. Dat is echter nog steeds niet helemaal duidelijk.
Vanaf 27 november kunnen klanten weer bij hun crypto op OKEx. Het bedrijf meldt dat het gebruikers zal belonen via het loyaliteitsprogramma als een manier van verontschuldiging. Verdere details hierover zullen binnenkort vrijgegeven worden.
OKEx ontkent de geruchten over het politieonderzoek. Het bedrijf meldt dat een van de private key-holders de autoriteiten bijstond in een onderzoek. Deze persoon kon geen transacties meer verifiëren terwijl hij onderdeel was van een onderzoek, zegt OKEx.
OKEx meldt dat het normaliter een noodplan heeft voor situaties waar een ‘sleutelhouder’ overleden is of de codes kwijt is, maar het bedrijf had blijkbaar geen noodplan opgezet voor deze specifieke situatie waarbij iemand onbereikbaar is door onvoorziene omstandigheden.
Toen vorige maand het oorspronkelijke bericht naar buiten kwam stortte onmiddellijk de waarde van de OKB token van OKEx in. Deze begon gisteren plotseling weer hard te stijgen met maar liefst 20% in een dag. Dat ging gepaard met geruchten dat Mingxing “Star” Xu, de oprichter van OKEx was vrijgelaten door de Chinese autoriteiten.
Het is onduidelijk of dit dezelfde persoon is waar OKEx naar verwijst. OKEx heeft altijd ontkent dat Star Xu überhaupt was opgepakt. Klanten zijn desondanks erg boos op OKEX omdat ze meer dan een maand lang niet bij hun crypto konden. Wellicht zal op 27 november een grote uitstroom van crypto op OKEx te zien zijn.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie