Rico Engelbarts
18/04/2020 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2023 13:52

Bitcoin (BTC) futures mogelijk onderdeel van investeringsfonds ter waarde van $10 miljard

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) futures mogelijk onderdeel van investeringsfonds ter waarde van $10 miljard

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Een van de grootste hedgefondsen ter wereld, Renaissance Technologies, is van plan de bitcoin (BTC) futures markt te betreden. Dat blijkt uit een investeringsbrochure die vorige maand werd ingediend.
Het bedrijf dat $75 miljard aan activa onder beheer heeft en dat als pionier bekend staat op het gebied van kwantitatief beleggen, meldde op 30 maart dat zijn ‘Medallion Fund’, een van de meeste succesvolle hedgefondsen ooit, nu toestemming heeft om bitcoin-futurestransacties te accepteren. Het bedrijf zei dat het zijn handelsactiviteiten zal beperken tot contracten die op de CME worden verhandeld. Het is niet duidelijk of het bedrijf op dit moment al bitcoin-futures heeft gekocht.
Met de BTC-futures van CME hoeven investeerders het innovatieve activum zelf niet in bezit te hebben. CME Group zag in het eerste kwartaal van 2020 een stijging van het aantal nieuwe futurescontracten voor bitcoin-futures, echter bereikte het aantal grote handelaren en hedgefondsen in maart voor het eerst dit jaar toch een dieptepunt.
Het ADV-formulier van Renaissance, dat beleggers informatie biedt over zijn zakelijke praktijken, wijst wél op het risico van het handelen in bitcoin en bitcoin-gekoppelde derivaten:

Bitcoin en op bitcoin gebaseerde futures zijn uiterst extreem en de beleggingsresultaten kunnen in de loop van de tijd aanzienlijk variëren. Dit soort handelswaren brengen aanzienlijk meer risico en potentieel voor verlies met zich mee dan de meer conventionele financiële instrumenten. Investeringen van dit type moeten als substantieel speculatiever worden beschouwd en leiden waarschijnlijk eerder tot een totaal kapitaalverlies dan veel andere investeringen.

Vrijdag haalde het hoofd van medaillon funds van Renaissance de krantenkoppen voor zijn prestaties. The Wall Street Journal meldde dat, ondanks dat de volatiliteit van de wereldmarkten de economie in zijn greep hield, het fonds ter waarde van $10 miljard dit jaar tot nu toe 24% is gestegen.
Volgens onze analist David hebben we te maken met een interessante situatie, want hoewel de terugval in de $6K bearish is, weten de bears tot op heden niet door te pakken. Aan de andere kant zien we dat de bulls keer op keer het gewonnen terrein weer snel prijs moet geven. Om welk niveau gaat de strijd? Lees het in Davids net verschenen technische analyse!

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie