Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) investeerders gedragen zich "raar" tijdens huidige rally, is dat bullish...

Bitcoin (BTC) investeerders gedragen zich “raar” tijdens huidige rally, is dat bullish voor de prijs?

Ten opzichte van de bitcoin (BTC) prijs op 1 januari 2020 staat bitcoin nu ruim 150% in de plus. De rally doet denken aan 2017 toen bitcoin zijn all-time high (ATH) van $20.000 bereikte. Maar tijdens deze rally is er wat geks aan de hand.

- Advertentie -

Tijdens dergelijke snelle rally’s zie je namelijk normaal gesproken dat er meer bitcoins naar de exchanges stromen. Dit zag je bijvoorbeeld tijdens de rally in 2017 en 2019. Het idee is dat zodra de bitcoin koers stijgt, meer en meer mensen hun winst of een deel daarvan verzilveren. Nu is echter het omgekeerde het geval:

“Eerdere prijspieken vielen samen met Bitcoin-flows *naar* beurzen (groen), terwijl deze voortdurende rally plaatsvindt in een ongekende periode van netto-opnames van beurzen.

We bevinden ons midden in een chaotisch tijdperk.”

De on-chain analist Cole Garner komt tot dezelfde conclusie:

“Saldo op beurzen wordt steeds lager. Een geweldig teken”

De reden dat dit een positief signaal is heeft te maken met vraag en aanbod. Het lijkt erop dat de meeste handelaren die nu bitcoin kopen, hun bitcoins ergens anders opslaan. Je bitcoin op een eigen wallet bewaren waarvan je zelf de private keys hebt is velen malen veiliger dan je bitcoins op een exchange te laten staan. Het is echter ook zo dat wanneer je je bitcoins op een eigen wallet hebt staan, je deze niet zo snel op een exchange kan verkopen. Je zou ze in dat geval eerst naar je exchange account moeten versturen wat enige tijd in beslag neemt.

- Advertentie -

Kortom, het lijkt erop dat veel investeerders bitcoin voor de lange termijn vast willen houden in hun eigen, veiligere wallets. Dit kan goed uitpakken voor de prijs aangezien bitcoins die worden vastgehouden geen onderdeel zijn van het aanbod op de markt. Groeit de vraag, zoals nu het geval lijkt te zijn, maar het aanbod blijft gelijk of wordt kleiner, dan stijgt de prijs.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€14.361,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€14.108,20 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.131,50 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.138,10 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€14.186,90 Kopen
Laatste nieuws

– Advertentie –

Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...