Timo Bult Timo Bult
19/05/2021 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2021 09:00

Bitcoin (BTC) investeerders sturen in “extreme angst” BTC naar exchanges, grootste instroom sinds maart 2020

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitcoin (BTC) investeerders sturen in extreme angst BTC naar exchanges, grootste instroom sinds maart 2020

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Met de bitcoin (BTC) koers die onder de $40.000 is gedoken zit de schrik er bij veel investeerders goed in. Dat kan onder andere worden afgeleid uit gegevens van on-chain analysebedrijf Glassnode die de instroom van bitcoins naar exchanges flink zag toenemen.

Waar bitcoin enkele dagen geleden nog rond een prijs van $58.000 handelde, is de koers sindsdien met meer dan 30% in waarde gezakt. Het lijkt erop dat de onzekerheid die onder andere voortkwam uit Elon Musks tweets nu leidt tot een behoorlijke dip. Veel investeerders sturen dan ook bitcoins naar exchanges met het waarschijnlijke doel om te verkopen. Binance zag zelfs de grootste BTC instroom ooit:

Kijken we naar alle exchanges dan zien we de instroom alleen in maart 2020, tijdens de coronacrash, groter zijn. Kortom, paniek heerst op de markt!

“22.917 Bitcoin in één uur werden gisteren op beurzen gestort.
Deze instroom per uur wordt alleen geëvenaard door de crash van maart 2020.
Mensen zijn bang.”

https://twitter.com/mskvsk/status/1394734259147968513

Ditzelfde beeld wordt getoond door de Fear and Greed Index, een index die kijkt naar meerdere factoren. De index wordt onder andere samengesteld op basis van volatiliteit, volume en het sentiment op social media. Deze index bereikte enkele dagen geleden al een jaarlijks dieptepunt en bevindt zich nog altijd op “Extreme fear.” Sommige investeerders zien dergelijke waarden overigens als een teken om te kopen (geen financieel advies).

Ondanks de heersende paniek kocht MicroStrategy onlangs weer voor miljoenen dollars aan bitcoin. Het bedrijf deed dit enkele dagen geleden al eens. Daarnaast verwacht de Nederlandse analist PlanB dat de $60.000 niet de top van de huidige bull-markt is. Hij schreef gisteren op Twitter:

“Voor de duidelijkheid: ik denk niet dat $60K de top was, verre van dat, omdat ik niet het soort transacties zie dat normaal gesproken gebeurt na een ATH (rode stippen). Ik denk zelfs dat we nog maar een paar maanden uit de de bearmarkt zijn (blauwe stippen). En ja, deze on-chain-weergave past bij S2F(X).”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie