Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) ontwikkelaar kraakt met succes wallet, wint 1 BTC

Bitcoin (BTC) en Lightning Network ontwikkelaar John Cantrell was de gelukkige winnaar van een competitie die was georganiseerd op Twitter. Het lukt hem om een Bitcoin wallet te kraken en won hiermee de coins die in deze wallet stonden.

Cantrell vertelde dat het hem lukte de wallet te hacken door over de span van 30 uur een biljoen verschillende combinaties te proberen. De competitie was georganiseerd door Alistar Milne, de CIO van Atlanta Digital Currency Fund.

- Advertentie -

Milne gaf hints via Twitter voor een wallet seed van 12 woorden verspreid over een aantal dagen. Cantrell wist de wallet binnen te komen ondanks dat hij maar 8 van de 12 woorden wist. De prijs die hij uiteindelijk mee naar huis mocht nemen, of in ieder geval naar zijn eigen wallet kon sturen, was 1 hele BTC.

Cantrell heeft hiervoor wel hulp ingeschakeld. Zo huurde hij verschillende grafische kaarten via GPU marktplaatsen en Microsoft’s Azure cloud computing service. Dit deed hij omdat hij zag dat zijn Macbook maar 1.250 mnemonic combinaties per seconde kon testen via zijn eigen geschreven CPU seed solver code.

Hij zei:

“Ik maakte me zorgen dat andere mensen hetzelfde zouden doen en daarom heb ik een .01 BTC miner fee in rekening gebracht. Ik dacht niet dat zelfs dit genoeg zou zijn en dacht dat er een ‘race naar nul’ zou kunnen zijn waarbij mensen voortdurend de vergoeding verhoogden om te proberen de miners ertoe te brengen hun transactie in het volgende blok op te nemen.”

Zo heeft Cantrell erg veel geluk gehad en heeft dit hem een hele Bitcoin opgeleverd. Deze kwam op een mooi moment aangezien de koers van bitcoin rond het niveau van $9.300 hangt. Toch denkt Michiel Ipenburg, analist bij Crypto Insiders, dat dit een erg spannend prijsniveau is. Zo schrijft hij in zijn nieuwe koersupdate dat we nog even moeten wachten met het plaatsen van market buy orders.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.022,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.030,40 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.065,70 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.107,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.188,90 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.188,90 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.022,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.030,40 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.065,70 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.107,80 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...