Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Bitcoin (BTC) smartphone apps zien toename in nieuwe gebruikers

Het gebruik van mobiele crypto apps is de afgelopen maanden sterk toegenomen. De afgelopen maanden werd het ene na het andere record gemeten. Zo melden steeds meer nieuwe gebruikers zich aan en het dagelijks aantal actieve gebruikers stijgt ook volgens data van Apptopia.

De mobiele apps die het meest gebruikt worden zijn onder andere de app van Coinbase, Binance en de Blockchain wallet app. In vergelijking met augustus vorig jaar is het gebruikersaantal met 81% toegenomen. De groei op jaarbasis neemt ook toe, er werd 12% groei gemeten tussen juli 2018 en 2019.

- Advertentie -

Op vrijdag 20 augustus werden er recordaantallen gebruikers gemeten op de Coinbase en Crypto.com apps. Met een respectievelijke 969.000 en 576.000 dagelijkse gebruikers zijn deze ‘kleine’ apps booming.

“Juli heeft het verreweg het beste gedaan binnen de markt. Augustus heeft echter genoeg potentieel om hier voorbij te gaan.” gaf Apptopia aan in de blog. De rede van de extreme toename in gebruikers is volgens Apptopia vanwege het coronavirus. Mensen zitten verveeld thuis en besluiten daarom om crypto’s te kopen.

Echter is de beschikbaarheid van deze nieuwe technologie niet de enige reden waarom het zo hard gaat. Ook de bitcoin (BTC) prijsstijgingen hebben van doen met de interesse. Veel investeerders zien bitcoin als een safe haven. Na de prijsdaling halverwege maart heeft bitcoin de afgelopen jaren niet meer zoveel momentum naar boven getoond.

Het is daarom ook geen verrassing dat er in mei en juli ontzettend veel nieuwe gebruikers bij zijn gekomen op het moment dat de bullrun van start ging. Het kan ook te maken hebben met de nieuwe hype rondom decentralized finance (DeFi). Veel investeerders slaan wekelijkse miljarden dollars op in smart contracts.

Apptopia gaf ook aan dat het gebruik van crypto apps in Afrika sterk is toegenomen. Zo stijgt de populariteit met name in Ghana, Kenia en Zuid Afrika. Chris Maurice, eigenaar van Yellow Card gaf aan dat er ook een groeiende vraag is in Nigeria.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.225,40 Kopen
2
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.398,54 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.225,40 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.470,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€9.475,67 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.513,24 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...