Rico Engelbarts
24/08/2020 13:07 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/08/2020 13:07

Bitcoin (BTC) smartphone apps zien toename in nieuwe gebruikers

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) smartphone apps zien toename in nieuwe gebruikers

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het gebruik van mobiele crypto apps is de afgelopen maanden sterk toegenomen. De afgelopen maanden werd het ene na het andere record gemeten. Zo melden steeds meer nieuwe gebruikers zich aan en het dagelijks aantal actieve gebruikers stijgt ook volgens data van Apptopia.
De mobiele apps die het meest gebruikt worden zijn onder andere de app van Coinbase, Binance en de Blockchain wallet app. In vergelijking met augustus vorig jaar is het gebruikersaantal met 81% toegenomen. De groei op jaarbasis neemt ook toe, er werd 12% groei gemeten tussen juli 2018 en 2019.
Op vrijdag 20 augustus werden er recordaantallen gebruikers gemeten op de Coinbase en Crypto.com apps. Met een respectievelijke 969.000 en 576.000 dagelijkse gebruikers zijn deze ‘kleine’ apps booming.


“Juli heeft het verreweg het beste gedaan binnen de markt. Augustus heeft echter genoeg potentieel om hier voorbij te gaan.” gaf Apptopia aan in de blog. De rede van de extreme toename in gebruikers is volgens Apptopia vanwege het coronavirus. Mensen zitten verveeld thuis en besluiten daarom om crypto’s te kopen.
Echter is de beschikbaarheid van deze nieuwe technologie niet de enige reden waarom het zo hard gaat. Ook de bitcoin (BTC) prijsstijgingen hebben van doen met de interesse. Veel investeerders zien bitcoin als een safe haven. Na de prijsdaling halverwege maart heeft bitcoin de afgelopen jaren niet meer zoveel momentum naar boven getoond.
Het is daarom ook geen verrassing dat er in mei en juli ontzettend veel nieuwe gebruikers bij zijn gekomen op het moment dat de bullrun van start ging. Het kan ook te maken hebben met de nieuwe hype rondom decentralized finance (DeFi). Veel investeerders slaan wekelijkse miljarden dollars op in smart contracts.
Apptopia gaf ook aan dat het gebruik van crypto apps in Afrika sterk is toegenomen. Zo stijgt de populariteit met name in Ghana, Kenia en Zuid Afrika. Chris Maurice, eigenaar van Yellow Card gaf aan dat er ook een groeiende vraag is in Nigeria.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie