Rico Engelbarts
18/08/2020 13:16 1 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/08/2020 13:16

Bitcoin (BTC) whale verstuurt €200 miljoen voor slechts €117, waar ging de BTC naartoe?

Een gigantische bitcoin (BTC) whale en anonieme crypto holder heeft voor wat reuring gezorgd in de crypto community. De eigenaar van de wallet heeft 19.722 BTC verstuurd wat op het moment €204 miljoen waard is, dit alles voor een fee van €117.


Whale Alert, een whale-watcher, plaatste een bericht op Twitter. De wallet die voor de transactie de op 36 na grootste wallet van de wereld was, ontving in december 2018 de bitcoins. Volgens data uit de blockchain heeft de whale de bitcoin verplaatst naar een lege wallet. De ontvangst wallet heeft daarna de bitcoins verdeeld over verschillende adressen. De verdeling is gegaan in stukken van 195.2 BTC per keer met uitzondering van één adres daar werd 200 BTC heen gestuurd.
Het lijkt er nu op dat er geen BTC verstuurd is naar het adres van een grote exchange. Althans niet waarvan nu kennis genomen is. De adressen zijn niet geïdentificeerd, het is nu nog onduidelijk of deze whale een vroege investeerder betreft of een grote institutie die een aanzienlijk aantal bitcoin beheert.
Data van Glassnode, een crypto analyse firma, toont aan dat het aantal whales groeit sinds januari, de grootste piek was echter in september 2017.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie