Amber Bloemendaal Amber Bloemendaal
06/10/2022 11:05 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/10/2022 11:05

Bitcoin Suisse introduceert feature voor deelname aan DOT governance

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Waarom analisten op dit niveau in Polkadot willen stappen

Foto: DIAMOND VISUALS/Shutterstock

Bitcoin Suisse is de eerste crypto financiële dienstverlener ter wereld met een stemfunctie in Bitcoin Suisse Vault, haar institutionele bewaaroplossing. 

Bitcoin Suisse heeft op 4 oktober de toevoeging van governance voting aangekondigd voor klanten die Polkadot (DOT), Kusama (KSM) en Centrifuge (CFG) aanhouden in de Bitcoin Suisse Vault. Met een eenvoudig te gebruiken proxy account setup vanuit de Bitcoin Suisse Vault interface, kunnen Bitcoin Suisse klanten deelnemen aan het bestuur van het Polkadot protocol. Ook kunnen klanten stemmen op zowel community voorstellen als upgrades voor het netwerk. Deze nieuwe functie is ook beschikbaar voor het groeiende aantal parachains dat is aangesloten op het Polkadot-netwerk. De Bitcoin Suisse Vault is de eerste institutionele bewaardienst ter wereld die deelname aan het Polkadot-bestuur ondersteunt. 

Een van de grootste en snelst groeiende blockchain-ecosystemen, Polkadot, gebruikt on-chain governance om houders van DOT tokens te laten deelnemen aan de ontwikkeling van het netwerk door hun tokens te gebruiken om te stemmen over technische voorstellen en initiatieven. Parachains die verbinding maken met het Polkadot-netwerk bevatten ook dit element van stemmen door tokenhouders. 

Met de laatste update van de Bitcoin Suisse Vault, kunnen houders van DOT, KSM en KFG nu gemakkelijk hun Vault-account gebruiken om een proxy-account aan te maken op een apparaat naar keuze. Hierdoor blijven hun activa veilig opgeslagen terwijl ze deelnemen aan de bestuursstemmingen.  

Markus Perdrizat, Head of Custody bij Bitcoin Suisse, licht toe: 

“Om het Web3-ecosysteem vooruit te helpen, is on-chain governance essentieel. Het is essentieel voor ons bij Bitcoin Suisse om klanten van onze institutionele Vault-oplossing toegang te bieden tot on-chain governance, aangezien dit zeer snel groeit. De Bitcoin Suisse Vault was in juni 2020 al de eerste oplossing die DOT custody en staking services aanbood, dus deze nieuwe functie is een duidelijke voortzetting van onze traditie om in de voorhoede van technische innovatie te blijven.” 

“On-chain governance is een belangrijk onderdeel binnen Polkadot, dat ervoor zorgt dat alle besluitvormingsprocessen van het netwerk zo gedecentraliseerd mogelijk blijven, inclusief beslissingen over forkless upgrades en treasury voorstellen”, voegt Kasper Jorgensen, CFO bij de Web3 Foundation in Zug, hieraan toe.

“We zijn blij dat klanten van Bitcoin Suisse nu gemakkelijk kunnen deelnemen aan het bestuursproces van Polkadot via de Bitcoin Suisse Vault. Het mogelijk maken van eenvoudige toegang om deel te nemen aan on-chain governance terwijl de tokens in een institutional grade custody service worden bewaard, is een grote stap voorwaarts voor adoptie en participatie op Polkadot.”

De in 2018 gelanceerde Bitcoin Suisse Vault biedt institutionele -grade cold- opslag van crypto-activa. De Vault is niet alleen gecontroleerd door Grant Thornton en Zühlke Engineering, maar heeft ook een ISAE-3402-rapport ontvangen en vier jaar op rij succesvolle audits van PwC afgerond. De Bitcoin Suisse Vault ondersteunt 19 verschillende protocollen en meer dan 80 verschillende crypto. Met de snel veranderende crypto industrie is het interne ontwikkelingsteam van Bitcoin Suisse voortdurend bezig met het upgraden en toevoegen van nieuwe functies aan de Vault om te voldoen aan de behoeften en eisen van klanten en het groeiende ecosysteem. Andere opmerkelijke upgrades zijn de toevoeging van Centrifuge, ondersteuning voor Tezos (XTZ) token standaarden en meer. 

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Over Bitcoin Suisse 

Bitcoin Suisse Ltd, opgericht in 2013, is de Zwitserse pionier en marktleider op het gebied van crypto financiering en technologie. Als facilitator voor het crypto- en blockchain-ecosysteem in Zwitserland is Bitcoin Suisse een drijvende kracht geweest in de ontwikkeling van de ‘Crypto Valley’ en de ‘Crypto Nation Switzerland’. De aanbieder van crypto diensten biedt brokerage, bewaardiensten, leningen, staking, betalingsoplossingen en andere crypto-gerelateerde diensten voor particuliere en institutionele klanten. Als lid van de zelfregulerende organisatie Financial Services Standards Association (VQF) is Bitcoin Suisse een financiële tussenpersoon die valt onder de Zwitserse AML/CFT-regelgeving. Bitcoin Suisse bestaat uit verschillende bedrijven onder het moederbedrijf BTCS Holding Ltd. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Zug en heeft een team van meer dan 300 hooggekwalificeerde experts in Zwitserland en Europa. 

Advertentie

Over Web3 Foundation

Web3 Foundation financiert onderzoeks- en ontwikkelingsteams die de technologie-stack van het gedecentraliseerde web bouwen. Het is opgericht in Zug, Zwitserland door Ethereum (ETH) medeoprichter en voormalig chief technology officer Dr. Gavin Wood. Polkadot is het vlaggenschipproject van de stichting. Ga voor meer informatie naar web3.foundation.

Deel dit artikel
Amber Bloemendaal

Maar een klein deel van de crypto-investeerders is vrouw, terwijl uit studies blijkt dat vrouwen niet alleen even goed, maar vaak zelfs beter presteren op het vlak van rendement genereren op hun investeringen. Hier moeten we dus verandering in brengen! Amber is niet alleen geïnteresseerd in het investeren in crypto, maar ook in de blockchain-technologie erachter en blijft graag op de hoogte van alle nieuwste ontwikkelingen. Als redacteur hoopt zij de lezers (m/v/x) te informeren, inspireren en hen aan te sporen de crypto-wereld te ontdekken.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie