Bitvavo app voegt gewilde ‘limit orders’ toe, wat zijn dit?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/T. Schneider

Goed nieuws voor gebruikers van de Bitvavo app! Eindelijk is het namelijk mogelijk om limit orders te plaatsen binnen de app. Wat zijn limit orders en waarom is het handig voor traders en investeerders? Dat en meer leggen we je haarfijn uit in dit artikel.

Bitcoin kopen met limit orders in Bitvavo app

In een blogpost laat de Nederlandse exchange Bitvavo weten dat het met succes een update heeft uitgevoerd. Met de update werd een nieuwe functie geïmplementeerd, namelijk de mogelijkheid om zogenoemde limit orders te plaatsen.

Op een exchange kan bitcoin kopen vaak op verschillende manieren. Zo kan je direct voor de huidige prijs BTC kopen, maar een limit order biedt meer mogelijkheden. Handelaren kunnen met limit orders namelijk een prijs instellen waarvoor zij de crypto zouden willen kopen. Hieronder een voorbeeld:

“De huidige bitcoin prijs in euro bedraagt €21.400. Je wilt bitcoin kopen op Bitvavo, maar verwacht dat de bitcoin koers naar €20.000 gaat dalen. Kortom, het is verstandiger om te wachten tot de koers is gedaald tot dit niveau zodat je goedkoper bitcoin kan kopen.

In plaats van 24 uur naar je telefoon te staren tot deze prijs bereikt is, kan je met een limit order instellen dat je kooporder automatisch wordt uitgevoerd zodra de prijs naar €20.000 is gezakt.”

Dit werkt ook andersom. Indien je bitcoin wilt verkopen en verwacht dat de bitcoin prijs gaat stijgen, dan kan je een verkoop limit order instellen. Zodra je gewenste prijs bereikt is, wordt je verkooporder uitgevoerd.

Maak hier een Bitvavo account aan om gebruik te kunnen maken van de nieuwe functie!

‘Grootste update Bitvavo app tot nu toe’

In de blogpost valt te lezen dat de update ” de grootste update aan de app tot nu toe” is. De update reikt verder dan enkel de toevoeging van limit orders, zo vertelt Mateusz Wlodarczyk, Head of Product van Bitvavo:

“Ik ben trots op de vooruitgang die we hebben geboekt. Ook kunnen we door de nieuwe set-up van de app sneller nieuwe functies uitbrengen. Dit is pas het topje van de ijsberg.”

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie