Timo Bult Timo Bult
15/11/2023 18:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2023 18:01

Bitvavo onderzoekt technische problemen op beurs na incident dinsdag

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Bitvavo onderzoekt technische problemen op beurs na incident dinsdag

Foto: Bitvavo

Op maandag 14 november werd de Nederlandse cryptocurrency exchange Bitvavo getroffen door een significant technisch probleem. Hierdoor konden gebruikers van de exchange tijdelijk niet inloggen, en was het tijdelijk onbereikbaar. Bitvavo geeft aan het incident nog te onderzoeken, maar dat het platform inmiddels weer operationeel is.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitvavo in onderhoudsmodus

Rond 13:30 uur deden de eerste technische problemen zich voor, waardoor klanten niet in staat waren in te loggen op de crypto exchange. In reactie hierop schakelde het bedrijf haar systemen al snel over naar een onderhoudsmodus terwijl het team werkte aan een oplossing.

Deze proactieve stap moest verdere complicaties voorkomen. Daarnaast zorgde het voor een gecontroleerde omgeving voor het oplossen van het probleem.

Na enkele uren van intensief werk, begon Bitvavo rond 18:00 uur met het geleidelijk opstarten van de systemen. Uiteindelijk konden de systemen succesvol uit de onderhoudsmodus worden gehaald. Het handelsplatform was rond 18:30 uur weer te bereiken voor gebruikers.

Advertisement

Bitvavo wil toekomstige problemen voorkomen

Bitvavo benadrukt in de update zijn toewijding aan transparantie en het bieden van een robuust platform. Het bedrijf bood excuses aan voor de overlast en benadrukte zich in te zetten voor het voorkomen van soortgelijke problemen in de toekomst.

Momenteel wordt er samen met de infrastructuurleverancier een diepgaand onderzoek uitgevoerd naar de oorzaak van het incident. De eerste bevindingen wijzen dat de problemen waarschijnlijk in de hoek van deze leverancier ligt:

“Huidig onderzoek wijst in de richting van infrastructuur-gerelateerde problemen. We komen de komende dagen terug met een grondige analyse.”

Het onderzoek is gericht op het identificeren van specifieke kwetsbaarheden en het implementeren van verbeteringen in de technische opstelling van Bitvavo. Zodoende wil het voorkomen dat soortgelijke problemen zich in de toekomst opnieuw voordoen.

Het bedrijf heeft beloofd binnenkort terug te komen met een grondige analyse van het incident. Deze update zal naar verwachting volgende week volgen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Wallets en Exchanges nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
betalen_en_handelen_in_gulden_en_bitcoin_gebruik_nocks
Handelen in Gulden en Bitcoin met het Nederlandse Nocks Trade
SATOS_verzint_oplossing_advertentieverbod_google_en_facebook
Spot een fiets, krijg bitcoins voor niets!
Advertisement