xpinvestimentos_gaat_exchange_oprichten

Braziliaanse investeringsgigant XP Investimentos gaat exchange lanceren

156

De Braziliaanse investeringsfirma XP Investimentos, werkzaam in de financiele dienstverlening als beheerder van meer dan $35 miljard voor 500.000 klanten, gaat naar verluidt een cryptocurrency exchange op touw zetten. Volgens het Braziliaanse ‘Department of Federal revenue’ heeft XP Investimentos recent een bedrijf geregistreerd onder de naam XDEX INTERMEDIACAO LTDA met een geregistreerd kapitaal van $7,3 miljoen.

De feiten tot nu toe laten zien dat het nieuw opgezette bedrijf initieel geregistreerd stond als XP COIN INTERMEDIACAO in august 2017. In november van dat jaar, toen de meeste cryptocurrencies een flinke groei meemaakten, ontving de exchange kapitaal en werd hernoemd naar XDEX. Het bedrijf ontving toen 80% van de eerder genoemde $7,3 miljoen.

Volgens het lokale nieuwsplatform Portal do Bitcoin laten gegevens van de Department of Federal revenue zien dat het bedrijf gelieerd is aan XP Investimentos.

Hoewel er weinig bekend is omtrent de nieuwe exchange, beweert Portal do Bitcoin dat een anonieme bron uit de doeken heeft gedaan dat het bedrijf zich gaat richten op het ‘over-the-counter’ handelen. Uit een ruwe vertaling van de bekendmaking is op te maken dat:

Het nog niet bekend is welke diensten de exchange precies gaat aanbieden. Een bron, die niet genoemd wilt worden, liet weten dat het bedrijf werkzaam zal zijn in de over-the-counter markt. Het zal de focus leggen op transacties van grote geldbedragen, zowel in fiat als Bitcoin.

XP Investimentos heeft schijnbaar al een tijd onderzoek gedaan binnen de crypto-wereld aangezien het in oktober 2017 de merknaam XP Bitcoin registreerde. In diezelfde periode heeft Portal do Bitcoin het bedrijf ondervraagt, waarna duidelijk werd dat XP Investimentos inderdaad de crypto-markt aan het bestuderen was. Een maand later nam het investeringsbedrijf Fernando Ulrich in dienst; een Braziliaanse crypto-expert.

Op het moment is er nog geen eenduidigheid hoe met cryptocurrencies om te gaan in Brazilië. Fernando Furlan, president van een adviesorgaan dat zich over deze kwestie buigt liet het volgende weten:

Er is veel onzekerheid wat wetgeving betreft. Afhankelijk van het beoogde doel worden cryptocurrencies mogelijk beschouwd als betalingsmiddel of financiële activa.  

De opzet van een nieuwe cryptocurrency exchange zou kunnen genieten van een goede timing aangezien de huidige grootste cryptocurrency in Brazilië Foxbit onlangs 72 uur uit de lucht was. Hierbij was het mogelijk om 130 geldopnames te dupliceren.

Satos

9/10

€10.054,00 Kopen
Litebit

8.9/10

€10.032,50 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.926,00 Kopen
Bitmymoney

8.6/10

€9.902,63 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.997,93 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€10.153,50 Kopen
Laatste nieuws