Rico Engelbarts
20/01/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2019 10:45

CEO van CBOE legt uit waarom ETN’s cruciaal zijn voor Bitcoin-effecten

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
CEO_van_CBOE_legt_uit_waarom_ETNs_cruciaal_zijn_voor_bitcoin_effecten

Tijdens een conferentie op 16 januari sprak Ed Tilly, de CEO van CBOE over waarom Wallstreet-investeerders wegblijven van cryptocurrency. Volgens hem komt dat door het ontbreken van Electronic Traded Notes (ETN’s).
De Chicago Board Options Exchange (CBOE) is een van de grootste optie-exchanges in de VS. Het lanceerde op 10 december 2017 als eerste Bitcoin futures. Dit was in een periode waarin Bitcoin en andere crypto’s razend populair waren en de koersen enorm stegen. Nu is de interesse in de Bitcoin-effecten echter sterk gedaald.
Volgens Tilly zijn ETN’s noodzakelijk aangezien ze het voor kleinere investeerders makkelijker maken om de crypto-markt te betreden. Ze zijn namelijk in kleinere porties te verhandelen waardoor de toetredingsdrempel vele malen lager wordt.
Vaak is de drempel om crypto-effecten te kopen vrij hoog, zeker voor kleinere investeerders. Wanneer ETN’s zouden worden goedgekeurd zou dit leiden tot meer retail-beleggers die de markt betreden, met als gevolg meer Wallstreet-beleggers die in futures gaan investeren.
Toen Bitcoin-effecten werden gelanceerd werd verwacht dat ze zeer populair zouden worden. Het aantal openstaande contracten was vorig jaar nog 5.306, maar dat aantal is nu gezakt naar 3.420. Ter vergelijking; CBOE Volatility Index futures hebben 370.354 openstaande contracten. Dat komt volgens Tilly door de vele verschillende, relevante producten die beschikbaar zijn in die markt:

Er zijn trackers en replicerende notes die die exposure vergroten. Dat alles werkt samen.

Het is onduidelijk of de SEC ooit een ETN-product zal toestaan. Wel is duidelijk dat dat op dit moment in ieder geval niet zal gebeuren vanwege de overheids-shutdown in de VS. De SEC heeft daarom alle administratieve activiteiten gestaakt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie