Rico Engelbarts
24/12/2018 08:58 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/12/2018 08:58

Coinbase CEO eerste cryptocurrency ondernemer in liefdadigheidsfonds The Giving Pledge

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: rarrarorro/Shutterstock

Brian Armstrong, CEO van Coinbase, gaat een groot deel van zijn eigen vermogen schenken aan liefdadigheid en andere goede doelen. Armstrong is de eerste cryptocurrency ondernemer die meedoet aan het liefdadigheidsfonds The Giving Pledge.
The Giving Pledge is opgericht door Bill Gates en Warren Buffet en telt zo’n 180 leden, waaronder Elon Musk, Bill Ackman, en Mark Zuckerberg. The Giving Pledge werd in 2010 opgericht met het doel de rijken te inspireren om ten minste de helft van hun vermogen aan goede doelen te geven. In 2018 wist het fonds zo’n 365 miljard dollar aan donaties op te halen met deelnemers uit 22 landen.
In een blogpost op de website van het fonds had Armstrong het volgende te melden:

Zodra een bepaald welvaartsniveau is bereikt, heeft het weinig extra nut om nog meer aan jezelf uit te geven. … Of het nu gaat om het verbeteren van het onderwijs, het creëren van meer gelijkheid, of het vergroten van de economische vrijheid – ik wil mensen helpen om hun ideeën tot bloei te laten komen in de wereld.

Armstrong had eerder dit jaar ook al een eigen liefdadigheidsprogramma opgezet genaamd GiveCrypto.org. Het non-profit initiatief heeft als doel mensen in nood te helpen door het versturen van directe cash-transfers in crypto.
Coinbase bekleed inmiddels de 14e plek van grootste cryptocurrecy beurzen op basis van handelsvolume. Nadat Armstrong een financieringsronde van zo’n $300 miljoen wist te overzien lag de waarde van het bedrijf op zo’n $8 miljard, aldus Forbes. Hiermee heeft Armstrong een aandeel in het bedrijf met een waarde van zo’n $1,3 miljard.
Enkele dagen geleden op 20 december liet het bedrijf ook weten dat ze haar diensten verder uit zal breiden. Deze uitbreiding betreft zes nieuwe markten, waaronder Andorra, Gibraltar, Guernsey, Ijsland, Isle of Man, en Litouwen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie