Coinbase wil staking liquide maken voor investeringsfondsen

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Alesia Haas, CFO van Coinbase, zegt dat de cryptobeurs in de toekomst liquide crypto-staking wil aanbieden aan financiële instellingen, bedrijven en fondsen.

Deze ambitie ligt in lijn met de eerder deze week aangekondigde samenwerking met Blackrock. Dit investeringsfonds is samen met Coinbase een bitcoin-investeringsfonds voor institutionele investeerders gestart.

Coinbase staking voor particulieren en instellingen gelijk

Volgens Haas biedt Coinbase een stakingdienst aan institutionele klanten die vergelijkbaar is met wat beschikbaar is voor particuliere klanten.

“Voorheen was de manier waarop instellingen toegang hadden tot staking via Coinbase Cloud en dus hadden ze onze service kunnen gebruiken om hun eigen node te runnen. Maar door het aan te bieden als de gedelegeerde staking-service, vergelijkbaar met wat we hebben voor particuliere klanten, hebben we net institutionele klanten aangenomen.”

Instellingen hebben al coins bij Coinbase

Haas zegt dat deze tactiek werkt zodra Coinbase staking gaat aanbieden voor coins die instellingen toch al in hun bezit hebben en bij Coinbase hebben gestald. Denk bijvoorbeeld aan Ethereum.

“Wat ik met je wil delen, dit zijn de begindagen. We zien wel dat veel instellingen Ethereum als een inzetbare activa houden. Maar wat ik daar zou willen opmerken, is dat we nog geen echt liquide stakingsoptie voor ETH2 hebben uitgerold.”

Staking bij Coinbase nog niet liquide

Het is voor instellingen en fondsen lastiger om direct crypto te staken, zeker in het geval van Ethereum. De vastgezette ethers zijn namelijk niet liquide en zitten voor maanden, al dan niet jaren vast. Haas wil daarom liquide staking bieden via Coinbase.

“Dus als je ETH2 vastzet, vergrendel je je activa in Ethereum tot de fusie en dan enige tijd daarna. Voor sommige instellingen is die liquiditeitsblokkering voor hen niet verteerbaar. En dus, hoewel ze misschien geïnteresseerd zijn in staking, willen ze inzetten op een liquide activa.”

Hij gaat verder:

“En dat is iets wat we voor ze willen oplossen. En ik denk dat zodra we liquide staking beschikbaar hebben voor de activa die instellingen in grotere verhoudingen hebben gepoold, we de echte materiële impact van institutionele inkomsten zullen zien.”

Haas verwacht dat Coinbase niet op korte termijn al liquide staking kan aanbieden, maar dat ze er zeker aan werken om dit in de toekomst mogelijk te maken.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie