Ivo Melchers Ivo Melchers
01/02/2023 06:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/02/2023 06:01

Crypto-bedrijven ontsloegen deze groene maand alsnog 2.900 werknemers

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: George Rudy/Shutterstock

Voor veel mensen die enige affiniteit met crypto hebben, was de afgelopen maand uitstekend. Bitcoin (BTC) is namelijk met bijna 40% gestegen en het sentiment is hersteld tot het niveau die voor het laatst werd gezien voor de ondergang van het Terra-ecosysteem (LUNA).

Echter is het niet voor iedereen feest: veel bedrijven uit de crypto industrie hebben namelijk werknemers de laan uit moeten sturen in de eerste maand van het nieuwe jaar. Dat schrijft Cointelegraph op basis van berichtgeving van onder andere Bloomberg.

Crypto exchange Coinbase blijkt steeds minder bitcoins over te houden
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto-bedrijven snijden in personeelsbestand

14 crypto-gerelateerde bedrijven hebben een totaal van 2.900 werknemers ontslagen in de afgelopen maand. Zo kon je eerder in het crypto nieuws lezen dat zowel Coinbase als Crypto.com in hun personeelsbestand moest snijden als direct gevolg van de aanhoudende bearmarkt. Voor Coinbase was dit de tweede ontslagronde van het bedrijf: in juni werden er ongeveer 1.100 werknemers ontslagen (18% van het personeelsbestand) en in de afgelopen maand kregen nog eens 950 werknemers (25% van het personeelsbestand) slecht nieuws te verwerken.

Crypto.com had tijdens de hardnekkige bearmarkt al een totaal van 2.000 werknemers – ongeveer 40% van het personeel –ontslagen. Ditmaal werden er nog eens 950 werknemers de laan uitgestuurd, wat gelijk stond aan zo’n 20% van het personeelsbestand.

Digital Currency Group (DCG), het moederbedrijf van de inmiddels failliete crypto-kredietverstrekker Genesis, heeft 66 werknemers ontslagen terwijl het bedrijf door een financiële crisis navigeert. Enkele dochterondernemingen moesten steviger snijden in het personeelsbestand: Crypto exchange Luno en Genesis hebben respectievelijk 330 en 63 werknemers ontslagen. Daarnaast heeft DCG de deuren van vermogensbeheerder HQ Digital gesloten, wat ten koste ging van 26 werknemers.

Het meest recente cryptobedrijf dat gedwongen werd om het personeelsbestand in te korten is Prime Trust. In totaal heeft 100 mensen ontslagen, wat gelijk staat aan ongeveer 30%.

Sterke prestaties bitcoin

Deze ontslagen komen gelijktijdig met de sterke prestaties van bitcoin, die deze week bijna de $24.000 wist aan te tikken. Echter vielen er ook veel ontslagen bij andere grote bedrijven buiten de crypto-sector. Zo werden er ongeveer 48.000 werknemers de laan uitgestuurd door slechts vier bedrijven: Google, Amazon, Microsoft en Salesforce.

Hoewel sommigen misschien van mening zijn dat er meer somberheid in het verschiet ligt, gelooft crypto-hedgefonds Pantera Capital dat er nooit een beter moment is geweest om een blockchain-bedrijf te starten dan nu.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie