Kevin Schijven Kevin Schijven
30/01/2023 11:10 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2023 11:10

Crypto markt start week met flinke duik: een mogelijk voorteken

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto markt start week met flinke duik, is 't een voorteken?

Foto: PX Media/Shutterstock

De crypto markt maakte vanochtend plotseling een forse duik. De meeste koersen konden gedurende het weekend nog een aardige stijging maken, maar daar blijft vanochtend weinig van over. Desondanks kleurt niet alles rood en blijft de totale marktkapitalisatie, ondanks een daling van 0,8%, boven de $1,09 biljoen. Het is wellicht een eerste teken van een zeer volatiele week die ons te wachten staat.

Ethereum transactiekosten nemen hard af langverwachte update
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Bitcoin koers tikt bijna $24.000 aan

Bitcoin (BTC) tikte gisteren bijna $24.000 aan, maar maakt een behoorlijke duik vanochtend. Vooralsnog lijkt de koers support te vinden rond $23.200, maar staat daarmee inmiddels 0,7% in de min ten opzichte van 24 uur geleden. Meer volatiliteit wordt verwacht deze week met enkele belangrijke macro-economische gebeurtenissen. Lees hier waarom het nog zeer spannend deze week kan worden.

Advertentie

Crypto top 10 kleurt rood

Ethereum (ETH) tikte gisteren bijna $1.660 aan, maar duikt vanochtend mee en komt weer onder $1.600 uit. Met een prijs van $1.590 staat ETH vandaag ‘slechts’ 1,1% in de min.

Dan lopen de rode cijfers echter al snel op. Binance coin (BNB) zakt met 2,5% naar $307. Cardano (ADA) staat 2,7% in de min en komt weer bij $0,38 uit. Ripple (XRP) zakt met 3,2% terug naar $0,4. Polygon (MATIC) verliest 4% van zijn waarde en komt op $1,12 uit. Dogecoin (DOGE) is de grootste verliezer uit de top 10 en zakt met 4,5% naar $0,086.

Crypto ontbijt: Flash crash na nieuwe records voor bitcoin en ethereum
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto top 100 hardste dalers

In de top 100 vinden we echter nog hardere dalers. Toncoin (TON), near (NEAR), zilliqa (ZIL), flow (FLOW)en zcash (ZEC) staan allemaal meer dan 6% in de min vandaag. Lido (LDO) zakt zelfs met 6,6%, tezos (TXS) met 7% en frax share (FXS) met 7,5%. Trust wallet (TWT) is echter de grootste verliezer en verliest 8% van zijn waarde.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Groene uitzonderingen in de crypto top 100

Tot slot hebben we nog een handjevol groene uitzonderingen. Radix (RDX) was de afgelopen dagen keihard aan het stijgen, maar maakt ook flinke duik vanochtend. Toch staat RDX alsnog 4% in de plus. Immutablex (IMX) stijgt juist vanochtend flink en staat al 7,5% in de plus. Loopring (LRC) komt weer de top 100 binnen na een stijging van 8%.

Het is echter mina protocol (MINA) die vandaag de show steelt. De MINA koers zakt momenteel van de piek van $0,915 naar $0,84 en staat desondanks maar liefst 26% in de plus vandaag.

Ethereum kan nog een rendement van 17x opleveren volgens analist
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie